CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nebunia ia amploare: Putin baga lege impotriva prigonitorilor occidentali ai rusilor

10 comentarii / 3930 vizualizări / 5 martie 2022

Președintele Vladimir Putin a promovat o lege care va permite Rusiei să impună sancțiuni străinilor găsiți vinovați de încălcarea drepturilor cetățenilor ruși. Noua lege ar putea sancționa, spre exemplu, persoanele, companiile sau instituțiile care au decis concedierea sopranei Anna Netrebko ori a dirijorului Valeri Ghergiev doar pentru că sunt de origine rusă.

Ieri, Putin a semnat un ordin care va permite autorităților să impună embargouri împotriva persoanelor din orice țară pentru comiterea de infracțiuni împotriva cetățenilor ruși. „Legea extinde măsurile legislative actuale la cetățenii străini și apatrizii care sunt plasați pe listele corespunzătoare de către Ministerul de Externe al Rusiei”, a declarat Andrey Klishas, ​​președintele Comitetului Consiliului Federației pentru Legislație Constituțională și Construcția Statului, citat de Russia Today.

Noua legislație a extins o lege din 2012 – care permitea sancțiuni împotriva cetățenilor americani pentru încălcarea libertăților și drepturilor rușilor – pentru toți cetățenii străini, precum și pentru persoanele apatride. Posibilele măsuri punitive includ interdicția de a intra în Rusia, înghețarea activelor financiare și de altă natură, restricții privind investițiile și tranzacțiile comerciale și suspendarea din consiliile de administrație ale companiilor ruse. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Masura asta trebuia luata demult. La urma urmei si ei sunt o mare putere asadar trebuiau sa se comporte ca atare. Rusia s-a lasat incalecata de Occident, la fel ca RO. Noi nu mai avem nimic. Ne-am incovoiat spatele in fata tuturor.

 2. Auau… Nebunia a inceput cant toti descreieratii din vest au interzis si… pisicile rusesti la concursuri. Asa da, nebunia a luat amploare. Ce goarna de kkt…

 3. draga dle Tiberiu Iacob,
  va urmaresc cu mult interes.. si nu de putina vreme
  va rog dar, unde este „NEBUNIA” ??
  va rog, numiti-o, aratati-o!
  extindeti eventual articolul si puneti degetul pe ea. Domnule, pai se intampla asta, daca faci asta = NEBUNIE
  chiar va rog!
  E o masura de protectie, in fata unor abuzuri, inimaginabile chiar, pt un occident iesit varza din pandemie, cu drepturi si libertati calcate efectiv in picioare, abia astea + impreuna cu confiscarea bunurilor si resurselor individuale = bolsevism, stalinism. Nu-l invinuiti pe putin de asa ceva. E ridicol. Occidentul intreg s-a transformat intr-o cloaca bolsevica de cea mai joasa speta. Iar klaus schwab isi rade-n sine, ca el stie mai bine.

  va rog acum, aratati, numiti in sine NEBUNIA.

  Aa, ca se repeta un raspuns la ce au facut bolsevicii din europa.., si ca s-ar escalada? Nu, nu cred ca e raspuns sau se escaladeaza. Se opreste, se tempereaza. Descurajeaza.
  Ok, poate asta ati vrut as spuneti. Eu am aratat ca e exagerat, disproportionat. E corect atunci sa mentinem, chiar din titlu, deformarea?

  • Excelent!

 4. adica e treaba reparatorie, abia.

 5. Isteria antirusească a atins cote paroxistice. Aceasta este xenofobie față de neamul rușilor. Nu este corectă sancționarea întregii populații rusești și a rușilor din întreaga lume, ca represalii la acțiunile reprobabile ale unei conduceri vremelnice a Rusiei. În România există o legislație în vigoare care combate xenofobia și ura interetnică. Acțiunile unor români, inclusiv de la conducerea țării, constituie infracțiuni potrivit prevederilor O.U.G. nr.31/2002 completată și actualizată. Legile de combatere a antisemitismului și antițigănismului interzic denigrarea și acuzarea întregii etnii evreiești și țigănești pentru faptele reprobabile ale unora dintre membrii acestora. Legea trebuie să fie valabilă pentru toată lumea și nu se aplică după bunul plac al unor guvernanți. Pentru idioții utili din instituțiile statului român, menționez faptul că Asociația Neamul Românesc este împotriva oricărei forme de agresiune față de vreun popor, inclusiv împotriva agresiunii militare a armatei rusești de pe teritoriul Ucrainei. Noi nu condamnăm nimic, așa cum se reped idioții zilelor noastre să condamne fără a avea dreptul din punct de vedere juridic. Într-un stat democratic numai o instanță de judecată poate să condamne. Prin vânarea și culpabilizarea tuturor cetățenilor ruși din România, asistăm la încălcarea flagrantă a drepturilor omului și ale prevederilor legale în vigoare.

 6. O MANA DE ROMANI CARE AU FOST PRIZONIERI IN RAZBOI LA RUSI, AU TRADAT ROMANIA SI PE ROMANI SI S-AU ANTRENAT LANGA MOSCOVA SA DEVINA SOVIETICI, ASUPRITORI SI ABUZIVI, COZI DE TOPOR IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR. AU INTRAT IN ROMANIA, NU CA TRADATORI CUM ERAU, CI CA DIVIZIILE SOVIETULUI, TUDOR VLADIMIRESCU, HORIA, CLOSCA SI CRISAN, ETC. AU BENEFICIAT DE PRIORITATE DE LA ANA PAUKER SI AU AJUNS ARMATA DE SUSTINERE A BOLSEVISMULUI. FUNCTII, CASE, POZITII, TEROARE, INLATURAREA ROMANILOR CARE II INCOMODAU. APOI A VENIT GHE GHEORGHIU DEJ, CICA CU DEZSOVIETIZAREA. AIUREA. TOT PE ARMATA DE POLITRUCI SCOLITA LA MOSCOVA SE BAZA. SOTIA GENERALULUI CAMBREA ERA SEFA LUI DE CABINET. APOI A VENIT CEAUSESCU. ALTA DESOVIETIZARE. AIUREA. NEPOTUL GEN. CAMBREA, SERGIU NICOLAESCU ERA REGIZORUL LOR PREFERAT SI CU TOATE FAVORURILE POSIBILE. SOTIA LUI CAMBREA, ANGELA, A TRECUT SEF DE CABINET LA MAURER. ALT RRRRROMAN! ALINIATI IN SPATELE POLITRUCILOR LUI CEAUSESCU GASIM ACEEASI TRUPETI DIN DIVIZIILE SOVIETIZATE TRADATOARE. ABUZURILE CONTRA POPULATIEI DE ETNIE SLAVA DIN ROMANIA ERAU PE MASURA MARIMII ATASAMENTULUI FATA DE RUSI. ADICA GENERALII, CONDUCEREA TARII ERA ALINIATA LA SOVIETE, DAR DACA UN COPIL DIN LIPOVENI SAU UCRAINIENI ERA MAI DEOSEBIT, IL BLOCAU PESTE TOT, SA NU IASA DIN RAND. CA POATE DEVENI OMUL RUSILOR. SPRE EXEMPLU, PROF.DR.PARHON, CE IL MANA PE EL IN LUPTA IMPOTRIVA ROMANILOR? PROF. BURGHELE INCONJURAT NUMAI DE EVREI IN SPITALUL CONDUS DE EL, CU SOTIE RUSOAICA, CE IL MANA PE EL SA FIE SLUGA SOVIETULUI? ACELASI MOTIV PE CARE IL ARE JEGOSUL DE RAED ARAFAT SA TERORIZEZE POPORUL ROMAN. DAR CINE L-A RIDICAT SI IL TINE ACOLO ESTE DE UN MILION DE ORI MAI BUN DE SPANZURAT. PENTRU CA UN ALOGEN A CAPATAT DREPTURI INCREDIBILE IN TARA NOASTRA. EL A DECIS 63.000 DE MORTI DE COVID. EL A INLESNIT MOARTEA CETATENILOR ROMANI, EL A FACUT EXPERIMENTE PE POPULATIE, EL A JEFUIT BANII TARII, EL A FACUT AFACERI CRIMINALE PE SEAMA SPECTACOLULUI PLANDEMIEI. EL A JIGNIT SI UMILIT CONTINUU POPORUL ROMAN. IAR KKKATII CARE ISI ZIC CONDUCATORI AU FOST ALATURI DE CRIMINALUL ARAFAT SI AU JEFUIT SI TERORIZAT POPORUL. AU FACUT AVERI CHINUIND LUMEA. DE ACEEA CURVA DE JUSTITIE TREBUIE SA DEA SEAMA. ASA CUM AU LUAT PARTE LA JAFUL PRIVATIZARILOR SI AU DISTRUS ROMANIA, ACESTE CREATURI DESFRANATE CARE ISI SPUN MAGISTRATI, AU DARAMAT ROMANIA SI PE STAREA DE PLANDEMIE. LUATI SEAMA CA IN UCRAINA ARMELE REGLEAZA SI CONTURI DAR SI FRUSTRARI VECHI.

 7. Nu sint de partea rusilor. Nici alaturi de ucrainieni. Ambele tari au prigonit neamul meu timp de secole. Razboiul dintre ei ma bucura in masura in care le slabeste puterea de a mai mentine sub influenta pe romanii din teritoriile ocupate abuziv: Moldova, Bucovina, Herta, Transcarpatia, Bugeac, Transnistria, Gagauzia.
  Dar nici pe yankeii si nemtoteii care au provocat conflictul nu-i voi iubi in veci !
  Pe ei, pe mama lor a tuturor navalitorilor !

 8. Titlul este fortat. Dupa cum se spune în finalul articolului, este o extensie a unei legi existente din 2012 de la americani, la orice cetatean strain. Legea din 2012 a fost data ca raspuns impotriva sanctiunilor americane.
  „Noua legislație a extins o lege din 2012 – care permitea sancțiuni împotriva cetățenilor americani pentru încălcarea libertăților și drepturilor rușilor – pentru toți cetățenii străini,”

  Pentru ca vorbim despre actiuni si reactiuni, sa va prezint doua aspecte. Unul este despre Cehia care a dat o lege privind inchisoarea pentru oricine vorbeste de bine Rusia. Initial m-a surprins aberatia de lege, mai ales ca Cehia era mai rezervata si nici nu prea participa la inarmarea Ucrainei. Adica au trimis doar puscoace, cateva sute… „On Saturday, the government agreed to send to Ukraine machine guns, submachine guns, assault rifles and pistols together with ammunition worth 188 million Czech crowns (8.6 million US dollars).”
  Deci, care este scopul legii? Este un act de colaborare cu Rusia care apoi a luat o masura similara. Rusia avea nevoie sa justifice o masura luata impotriva spionilor deghizati ca reporteri. Si a dat o lege care incrimina dezinformarea de partea NATO. Imediat toate organele de propaganda occidentala si-au restras corespondentii din Rusia. Toate. Nu mai exista niciun ziarist occidental in Rusia. Au ramas doar cei de la Aljazeera si alte organe non-NATO.

  Al doilea aspect este uciderea ieri a unui ucrainian care fusese membru in echipa de negociere ruso-ucrainiana.
  „Kireev (the suspected spy) was actually killed right in the center of Kyiv. He was literally executed, shot in the head at the entrance of Pechersk Court, said an independent political analyst in the war-torn country.”
  SBU (KGB-ul ucrainian) l-a executat sumar, pe scarile unei institutii, ca niste teroristi islamisti, pe Denis Kireev, un bancher si finantist.

 9. ‘Numele lui este Valeri Gherghiev. În urmă cu câteva zile, Carnegie Hall și Filarmonica din Viena au anunțat înlocuirea sa de la concertele programate în faimoasa sală newyorkeză.
  Este, probabil, cel mai mare șef de orchestră al momentului.’
  ‘Unei epurări similare i-a căzut victimă și marele pianist rus Denis Matsuev.’
  ‘Totul după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.
  Rusia, sancționată de UEFA! S-a decis un alt stadion pentru finala Champions League 2022.
  Astfel, finala Champions League nu se va mai disputa la Sankt Petersburg, așa cum se stabilise initial.’
  BBC, Deutsche Welle, CNN fortati sa plece?
  ‘Reputatul BBC’ anunta cu 3o min. MAI DEVREME prabusirea complexului WTC 7 in 2001!
  Cabinetul Biden a cerut conationalilor sa paraseasca Ucraina cu cateva zile inainte de inceperea razboiului; dupa, oficial mai ramasese 20 de mii! Cati erau spioni, cati instructori, cati agenti CIA, cati ‘ziaristi’?
  D-le TBI, numai Putin e nebun?
  E greu „Sa fii mereu la mijloc de poveste”- Al. Phillipide

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998