CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nebunia politică atinge paroxismul: Alegeri de Ziua Națională!

0 comentarii / 2332 vizualizări / 4 iulie 2024

Coaliția a decis: după ce a comasat aiuritor alegerile europarlamentare cu cele locale, adică mere combinate cu varză murată, pentru ca românii să nu fie stresați cu prea multe ieșiri la vot, Ciolacu & Ciucă au stabilit alegeri trei duminici consecutive. 24 noiembrie și 8 decembrie alegeri prezidențiale, între ele, de Ziua Națională, alegerile parlamentare. Scopul e limpede: se vrea obosirea alegătorilor, astfel încît la turul doi al prezidențialelor să fie o prezență cît mai slabă, ceea ce favorizează partidele cu aparat propriu mare.

Costurile vor fi ucigătoare, pentru că la toate cele trei rînduri de alegeri votează și diaspora, la prezidențiale chiar cîte trei zile, iar pentru cele aproape o mie de secții de vot înființate anul acesta în străinătate se vor plăti sume imense pentru închirierea spațiilor necesare. În plus, anul școlar va fi dat peste cap, cu școli blocate zile bune.
În februarie, premierul Marcel Ciolacu susținea cu gura proprie că nu se pot face alegeri de Ziua Naționnală:
„Pe 9 iunie europarlamentarele, pe 29 septembrie localele, ultima duminică din noiembrie turul unu, la prezidenţiale, ultima sâmbătă din noiembrie, pe data de 30, că nu se poate 1 decembrie, alegeri generale, şi prima duminică din decembrie, pe 8 decembrie, turul doi la prezidenţiale. Aşa este legea în acest moment şi aşa este calendarul conform legii”, declara Ciolacu.
Acum, se poate, pentru că, spune Ciucă, Ziua Națională cu alegeri va fi ”o sărbătoare a democrației”.

În rest, rămîne cum am stabilit anul trecut!

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998