CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Nebunie în SUA: CNN îl toarnă pe DeSantis că înarmează Israelul în secret

19 comentarii / 3692 vizualizări / 26 octombrie 2023

Într-un material difuzat în această seară, CNN îl dă în vileag pe guvernatorul replublican al Floridei, Ron DeSantis că livrează în secret echipamente militare Israelului și cheltuie milioane de dolari din banii contribuabililor pentru a aduce oameni din Israel cu ajutorul unor companii private.

Două avioane cargo pregătite recent de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pentru a transporta provizii în Israel conțineau drone, veste antiglonț și căști de protecție pentru această țară. Guvernul israelian a procurat echipamentul și a cerut ajutorul statului Florida pentru a-l transporta peste ocean, a declarat pentru CNN o sursă informată. Proviziile au fost incluse în două avioane cargo care au plecat din Florida spre Israel pe 17 octombrie.

Biroul lui DeSantis declarase anterior că zborurile cargo transportau „provizii medicale, articole de îmbrăcăminte, produse de igienă și jucării pentru copii” donate pentru a ajuta Israelul în urma atacului comis de Hamas, dar nu a menționat că transportau, de asemenea, echipamente de luptă pentru Israel.

Biroul guvernatorului a confirmat azi:
„La cererea consulului general israelian din Miami, avioanele cargo contractate de Florida au fost folosite pentru a transporta provizii de asistență medicală și de spital, drone, veste antiglonț și căști pe care le pot folosi primii respondenți”, a declarat Jeremy Redfern, un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului, într-o declarație.

Redfern a precizat că biroul guvernatorului a colaborat, de asemenea, cu consulul general israelian pentru a „ajuta la trimiterea de arme și muniții în Israel prin intermediul unor părți private”. Cu toate acestea, sursa a precizat că nu statul Florida a transportat aceste provizii și nu este clar cum a ajutat statul Israel la transportarea munițiilor.

Oficialii din Florida cheltuiesc milioane de dolari din banii contribuabililor pentru un singur contractor pentru a aduce în Florida cetățenii americani blocați în Israel, a mai aflat CNN, plătind până la 19 milioane de dolari pentru ca ARS Global Emergency Management să continue să închirieze zboruri charter din Orientul Mijlociu către Florida.

DeSantis a declarat starea de urgență în Florida la 12 octombrie, ceea ce îi dă autoritatea de a mobiliza resursele statului pentru „a aduce acasă locuitorii din Florida și a transporta proviziile necesare în Israel”. La 15 octombrie, biroul lui DeSantis a anunțat că administrația sa a colaborat cu Project Dynamo, o organizație non-profit care desfășoară misiuni internaționale de salvare, pentru a evacua aproximativ 270 de persoane din Israel în Tampa.
Prin declararea stării de urgență, DeSantis poate accesa un fond de 500 de milioane de dolari care nu necesită să primească mai întâi aprobarea legislativă. (Traducere și adaptare B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. ,,Viceamiralul Darse E. Crandall a numit-o pe Janet Yellen „arici”, printre alte substantive colorate.
  Yellen, s-a opus cu voce tare la apariția unui martor de acuzare: Shannon Corless, care a lucrat indirect sub conducerea lui Janet Yellen la Biroul de Informații și Analiză al Departamentului Trezoreriei din ianuarie până în octombrie 2022, și s-a predat lui JAG în acea lună crezând că „oamenii lui Trump” o urmareau. Ea a fost de acord să coopereze cu investigațiile JAG și a fost plasată în custodie de protecție. După ce a luat loc Corless a fost întâmpinata cu ostilitate neîntreruptă de o Yellen încătușată care s-a ridicat de pe scaunul ei și a numit-o pe Corless „o albină muncitoare insuportabilă” și un „prelucrător” care și-a petrecut anii de formare guvernamentală călare pe coada altor oameni, și plângându-se că este suprasolicitata. Yellen a strigat din răsputeri că Corless a fabricat dovezi pentru a o încarcera fiindca i-a trimis ilegal Ucrainei și lui Volodymyr Zelenskyy sute de miliarde de dolari dincolo de cei 113 miliarde de dolari raportați oficial. Corless, în caseta de martori, părea nepasatoare la acuzațiile lui Yellen. „Deținut Yellen, ți-ai refuzat privilegiul de a depune mărturie astăzi. Vei păstra tăcerea, sau vă vom impune tăcerea”, a spus vice-amiral Darse E. Crandall.
  — Nu trebuie să iau aprobare de la tine sau de la guvernul tău privat din Republica Banană, a scapat Yellen, cu trupul tremurând. „L-am slujit pe președintele Biden în mod loial și legal și nu recunosc această instanță și nu o voi face niciodată”. Polițiștii militari de ambele părți ale lui Yellen au forțat-o să se așeze pe scaun și i-au legat gura. „Acum, doamnă Corless, nu este un secret că vi s-a acordat imunitate pentru mărturia dumneavoastră. Există vreun motiv pentru care ar trebui să mințiti în fața acestui tribunal astăzi?” — Nu, domnule, spuse Corless. – „Nu ai fost niciodată prinsa. Te-ai predat de bunăvoie. Este corect?” — Este, domnule. – „Ați putea, vă rog, să spuneți comisiei ce v-a determinat să vă predați?” – „Am crezut că sunt urmărita – urmărita de, ei bine, de oamenii care fac ceea ce îi fac lui Janet Yellen acum. Am devenit extrem de paranoica și m-am gândit că ar fi mai bine să mă predau decât ca cineva să-mi spargă ușa și să mă omoare.” – „Asta credeai că se va întâmpla?” întrebă amiralul.
  – „Este ceea ce ni s-a spus – că forțele lui Trump vor veni dupa noi și familiile noastre”.
  – „S-ar putea să vă surprindă să știți, doamnă Corless, că lucrăm în numele Constituției, nu în numele unui individ, al oricărui individ. Ca să fim clari, te-ai predat din frică și nu din remușcare, nu-i așa?
  – „La momentul respectiv, da, domnule. Regret profund ceea ce am făcut.”
  – „Și ce a fost asta mai exact?” întrebă amiralul. – „Mi-am pus semnătura la transferuri bancare ilegale.”
  – „Este un pic vag. Fii mai precisa !” – „În ianuarie 2022, ea… am aprobat un transfer al departamentului de trezorerie. Au fost 57 de miliarde de dolari pentru Ukreximbank din Ucraina. Un cont deținut de Ministerul Apărării”, a spus Corless. – „Și de unde știi asta ca fapt?” întrebă amiralul.
  – „Pentru că, domnule, am fost martor la asta. Ea a vrut semnătura altcuiva în afară de a ei în acel transfer.” – „Și în calitate de secretar adjunct la Biroul de Informații și Analiză al Departamentului Trezoreriei, semnătura ta a avut greutate”, a spus amiralul. — Da, domnule, a avut, a recunoscut Corless. Amiralul s-a adresat completului: „Vladimir Putin și-a început operațiunea militară specială în Ucraina în februarie 2022. Prin urmare, administrația ilegitimă nu avea niciun motiv să trimită Ucrainei bani, deloc, în ianuarie. Și nu există nicio înregistrare publică despre acel cadou de 57 de miliarde de dolari nicăieri.” Amiralul Crandall a aratat copiile tipărite de 57 de transferuri bancare de 1 miliard de dolari de la Departamentul de Trezorerie la Ukreximbank, fiecare purtând semnătura digitală a lui Yellen și Corless. Le-a pus lângă completul de judecata. „Le-am preluat de pe cardul SD oferit de doamna Corless când s-a predat. Aceștia au fost bani plătiți de contribuabilii guvernului federal și au fost trimiși clandestin în Ucraina, indiferent de motiv, fără cunoștințele Congresului. Până în prezent, am găsit peste 1 trilion de dolari acordat Ucrainei. Acest lucru dovedește că inculpatul, deținutul Janet Yellen, a comis trădare și a fraudat Statele Unite ale Americii”, a spus amiralul.
  Yellen îi strecurase cumva călușul. „Președintele Biden va avea capetele voastre”, a pufnit ea, luptând împotriva reținerii ei, ca și cum ar fi fost înzestrată cu o forță supraomenească – pentru o femeie de 77 de ani. „Te-ai f***** pe tine, Shannon.” „Asigurați-vă ariciul”, le-a ordonat amiralul parlamentarilor.
  Gurile celor din complet au rămas căscate în timp ce Yellen injura scuipând orice obscenitate sub soare. Militarii au escortat-o pe Yellen din sala de judecată. Completul de judecata a găsit-o pe vrăjitoare vinovată. Amiralul Crandall a spus că Yellen va fi spânzurata pe 18 octombrie, si asta s-a produs déjà.’’

  • Muiezi din greu la Satan, descreieratule.

  • Medicamentele debilule. Și internarea. Urgent!

  • ai viermi la cap

  • te-a slobozit Satana pe sula?

 2. Ai iesit dement descreierat la drumul mare din scorbura ta din fundul Moldovei, reptilianule conat?

  • dau la toti STRANGUROL si LOPATIN veneric cu pustule sangerande, ca am pentru toata planeta de satanizati ce sunteti.

 3. Randy Fine, singurul republican evreu din legislatura statului Florida, l-a mustrat luni pe fostul său aliat guvernatorul Ron DeSantis (r) și a anunțat că își va schimba sprijinul pentru fostul președinte Trump.
  https://thehill.com/homenews/campaign/4273289-jewish-republican-from-florida-rips-desantis-switches-endorsement-to-trump/

 4. Nu e de mirare. Tot in media americane aparuse poza lui Ron De Santis cu kippa in cap la Zidul Plangerii.

  • Dacă vrei să fii Ales în politică dai o fugă unde altundeva decât la … Poporul Ales!

   Acolo pupi niște funduri lucioase, îți juri loialitatea nemuritoare și spui clar ce anume ești dispus să vinzi din țara ta pentru funcție.

   Așa fac toți candidații americani, inclusiv șTrumpF a făcut asta. Așa fac și ai noștri, inclusiv Simeon Gură de AUR.

 5. Paduchiosilor, faceti-va valiza sa plecati odata cu babuinii adusi in Europa de paduchioasa Merkiller si de paduchiosul Soros ca sa indeplineasca planul Kalergi, insa s-a varsat si aceasta varianta a nazistilor paduchiosi. Odata cu reformarea imperiului german, toate scursurile ca voi si ca babuinii adusi sa inlocuiasca europenii, Europa va expulza in pustiu toate naparcile.
  Iata ce spune noua clona a cancelar Scholz:
  ,,Cancelarul Scholz: „Prea mulți imigranți… Începem expulzări la scară mare!”
  Șeful guvernului german a anunțat ceea ce pare să fie răsturnarea politicii de încurajare a imigrației în masă, lansată în 2015 de Angela Merkel. Previzibilul s-a produs. Imigrația în masă a eșuat peste tot în Europa. Valurile de venetici nu s-au integrat în țările care i-au primit. Dimpotrivă, au creat enclave și zone scăpate de sub controlul legii naționale. Infracționalitatea, radicalizarea religioasă și terorismul au fost principalele trei caracteristici aduse de imigrația masivă și necontrolată. Acum, pe fondul crizei economice generale și al războiului din Israel, Occidentului pare că i-a ajuns cuțitul la os. Inclusiv Germaniei, care, prin Mutti Merkel, „mama imigranților”, a adus acest dezastru în Europa. Urmașul său la șefia guvernului de la Berlin, cancelarul Olaf Scholz, a acordat un amplu interviu revistei Der Spiegel în care a declarat printre altele: „Vin prea mulți oameni. Trebuie în sfârșit să îi expulzăm la scară mare pe cei care nu au dreptul să stea în Germania.”
  Această afirmație, neobișnuit de tăioasă mai ales pentru un socialist, vine pe fondul cifrelor furnizate sâmbătă de poliția federală, care arată că fluxul de imigranți din prezent este pe cale să depășească vârful din 2016.
  Astfel, numai în luna septembrie au intrat în Germania 21.366 de imigranți ilegali, cel mai mare număr din februarie 2016. În primele nouă luni ale acestui an, au pătruns în Germania 92.119 imigranți ilegali. Dacă ritmul se va păstra până la sfârșitul anului, atunci va fi depășit recordul de 112.000 intrați ilegal în țară în 2023, pe vremea lui Merkel. În fața acestui diluviu și speriat probabil de riscul unui nou val de atentate, pe fondul războiului din Israel, Scholz a anunțat un program masiv de expulzări: „Cei care este improbabil să obțină o autorizație de ședere în Germania, deoarece nu pot invoca necesitatea unei protecții, trebuie să plece.”
  Până acum, toate tentativele de expulzări masive au eșuat în special din cauza birocrației statului și a indulgenței justiției. Scholz pare decis să schimbe calimera: „Procedurile trebuie accelerate, iar solicitările de azil și primul interviu de primire trebuie să aibă loc în unitatea de recepție inițială. Procedurile din justiție trebuie grăbite. În unele landuri, primele decizii în materie de expulzare vin după patru luni, în altele, după 39 de luni. Este inacceptabil. Trebuie să expulzăm oamenii mai des și mai rapid.”
  Scholz a mai declarat că declararea Georgiei și a Republicii Moldova (candidate la UE) ca „țări sigure”, ar facilita expulzarea imigranților către acestea. Cancelarul a mai spus că viitorul pact european pentru migrație va institui condiția ca refugiații să fie înregistrați în prima țară din UE în care calcă, „în loc să fie pur și simplu lăsați să ajungă până în Germania”… „

  • paduchiosule babuin de hazna ?

  • ai cacat in cap.

 6. O alta confirmare pe care o vor paduchiosii nazisti:
  ,,9/11 în Orientul Mijlociu de Manlio Dinucci https://www.voltairenet.org/
  Versiunea oficială a atacului Hamas asupra Israelului este imposibilă. Potrivit CNN, Hamas a putut să se antreneze timp de un an și jumătate în șase instalații militare din Gaza. Această pregătire a făcut obiectul zvonurilor încă din luna mai în Liban. A dat naștere unei bătălii mortale între facțiunile palestiniene în septembrie la Saida. Pe 30 septembrie, ministrul egiptean al Informațiilor, Kamel Abbas, l-a sunat personal pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a-l avertiza. O companie israeliană de securitate privată a confiscat Shabak în zilele următoare. De asemenea, CIA a informat Mossad-ul pe 5 octombrie. Este imposibil ca Israelul să fi fost surprins. În plus, după cum subliniază Manlio Dinucci, procedurile de securitate de rutină nu au fost aplicate. Și armatei i-a luat 5 ore să intervină. Deci întrebarea este de ce Benjamin Netanyahu a lăsat să moară 1.300 dintre concetățenii săi ? ‘’

  • esti cretin, ca si sursele tale. Israelul a explicat ca tot timpul a primit asemenea informatii, de ani de zile, fara sa urmeze nici un atac real. Nimic nu era precis si nici nu indica amploarea si felul atacului pentru 7 octombrie, incat sa se pregateasca special pentru o acea data.
   Ce e aia descreieratule cu rahat la cap, cum ai scris: „O companie israeliană de securitate privată a confiscat Shabak în zilele următoare”?

 7. ,,VT condamnă CURATĂȚIA ETNICĂ A PALESTINIENILOR de către SUA/Israel.

  280 MILIARDE DE USD DE DOLARI DE LA CONTRIBUIBILUL SUA INVESTIȚI din 1948 în operațiunea de curățare etnică și ocupație din SUA/Israel; 150 de miliarde de dolari „ajutor” direct și 130 de miliarde de dolari în contractele de „infracțiune”. Sursa: Ambasada Israelului, Washington, D.C. și Departamentul de Stat al SUA.
  Un fost prim-ministru al Israelului l-a acuzat pe actualul prim-ministru Netanyahu de conducerea unei politici de lungă durată de sprijin pentru Hamas. Ehud Olmert a confirmat un raport al unor surse anonime despre o înșelăciune ursuz – pe de o parte, condamnând Hamas ca terorist și, pe de altă parte, promovând gruparea islamică. Ehud Olmert a fost prim-ministru între 2006 și 2009.
  Într-un interviu acordat pe 18 octombrie pentru UK Daily Telegraph, Olmert a spus: „Când el [Netanyahu] mi-a preluat conducerea în 2009, a spus că prima prioritate era distrugerea Hamas și, de fapt, ceea ce a făcut el a fost opusul. El a încercat să-l distrugă pe Abu Mazen [președintele palestinian Mahmoud Abbas] și Autoritatea Palestiniană pentru că asta… ar fi necesitat concesii politice din partea Israelului. Și s-a mutat să promoveze Hamas pentru că nu vor fi niciodată parteneri pentru negocieri, așa că ai putea să-i dai cu piciorul.”[i] Remarcile sale au primit puțină influență în mass-media occidentală pro-israeliană.
  Anterior, pe 9 octombrie, ziarul israelian Haaretz raportase o poveste similară. Se pretindea că Netanyahu a spus în martie 2019 la o întâlnire a membrilor partidului său Likud Knesset: „Oricine dorește să zădărnicească înființarea unui stat palestinian trebuie să sprijine consolidarea Hamas și transferul de bani către Hamas. Aceasta face parte din strategia noastră – de a izola palestinienii din Gaza de palestinienii din Cisiordania.”[ii] Pe 19 octombrie, site-ul pro-sionist JNS a negat cu furie acuzația lui Haaretz că Netanyahu ar fi finanțat Hamas. „Israelul, însă, nu finanța Hamas. A lăsat Qatarul să transfere bani înăuntru. Oricât de scandalos ar fi fost, a fost parte a aceluiași sistem prin care Israelul a furnizat apă și energie Gazei.”[iii] JNS nu a comentat afirmațiile făcute de fostul prim-ministru Olmert în Daily Telegraph.
  Nu dau o șansă păcii în 2008. Rămâne o întrebare. Cine a fost responsabil pentru întreruperea ultimelor negocieri, purtate în 2008, când Olmert era prim-ministru?
  Potrivit fostului președinte american Jimmy Carter, Hamas ar fi fost de acord cu o rezoluție de pace în colaborare cu Autoritatea Palestiniană în 2008. New York Times a raportat că Carter „… a spus luni că liderii Hamas i-au spus că vor accepta un acord de pace. negociat de rivalul lor, Mahmoud Abbas, președintele palestinian, dacă palestinienii au aprobat acordul printr-un vot.”[iv]
  Carter a adăugat: „Nu credem că pacea este probabilă și cu siguranță că pacea nu este sustenabilă decât dacă se găsește o modalitate de a aduce Hamas în discuții într-un fel. Strategia actuală de excludere a Hamas și a Siriei pur și simplu nu funcționează. Președintele Autorității AP Abbas a spus că pe atunci prim-ministrul Olmert a oferit teren pentru un acord de pace, dar nu i-a arătat locațiile pe o hartă.[v] Oferta a fost refuzată din acest motiv, a spus el. Potrivit lui Haaretz, în timp ce discuțiile din 2008 se desfășurau, pregătirile erau în curs pentru ceea ce a fost Operațiunea Plumb turnat împotriva Gazei.[vi] Aceasta a fost urmată de atacuri în 2012, 2014 și 2021. Zeci de mii de palestinieni din Gaza au murit din cauza Israelului. războaiele și blocada pe fâșia de pământ lungă de 25 mile și lățime de 7 mile din 1967.’’ https://www.vtforeignpolicy.com/2023/10/ex-israeli-prime-minister-says-netanyahu-promoted-hamas/

  • Ca Muihai esti muistul lui jegos de sub birou

 8. Pai insul se vrea viitorul pres. al Americii,deci cum poate castiga alegerile ??? cu ajutorul evreimii din State,care l-a pus cu botul pe labe si pe jegul de Obama(autorul revolutiei arabe) ,marele manipulator a lui Bideu..Asa ca mai usor cu democratia si drepturole omului pe „scari”(vezi chestia cu pianul).

 9. DE SAntis, inca o cartita deconspirata!
  Ravnea la functia de candidat la presidentie, din partea republicanilor!
  Cati astfel de iepuri or mai fi ascunsi in tufisuri?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998