CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9690 RON DOWN | 1 USD = 4.5823 RON DOWN | 1 GBP = 5.8022 RON DOWN

Negocieri temeinice: Ecaterina Andronescu – ”vinduta” in 75 de zile

3 comentarii / 5520 vizualizări / 13 noiembrie 2018

În cadrul unui război care a ținut afișul în ultimele patru luni, Ecaterina Andronescu s-a lăsat negociată cu maxim simț al răspunderii: nu mai puțin de 75 de zile de la momentul cînd, pe 31 august, dădea asigurări publice că nu e de vînzare contra postului de ministru, pînă marți, 13 noiembrie, cînd conducerea PSD a decis prin vot să achite ”contravaloarea”. Astfel că Andronescu intră, emoționată, în guvernul pe care l-a tăvălit în media luni de zile și sub conducerea premierului nu mai puțin criticat.

Scurtă cronologie a bătăliei principiilor purtată cu PSD:

„Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum. Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesioniști, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar țara, în an de Centenar, se va duce și ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră și bucuria multora care nu ne vor puternici, uniți și consolidați în slujba României” (14 august 2018 – scrisoare deschisă)

”În acest moment trebuie salvată guvernarea ţării şi salvat partidul. Am văzut un sondaj, dacă rezultatele sunt adevărate, PSD a ajuns la 25%. E inacceptabil după un an şi jumătate. De la 45% la 25% e mult prea mult. Ceva ne-a adus aici, ceva sau cineva. Fără îndoială PSD a avut guverne mult mai performante. Şi acum poate face cel puţin trei guverne performante. Putem avea un premier mai bun”. (17 august 2018 – Digi 24)

”Nu am primit aceasta propunere. Cum v-ati putea inchipui dupa scrisoarea pe care am trimis-o? 110% sau cat vreti dvs peste 100% nu se va intampla sa mi se propuna functia de ministru al Educatiei. Eu nu sunt de vanzare”. (31 august 2018 – G4media.ro)

„Nu cred că își dorește niciun membru de partid să se piardă guvernarea, pentru că ne-am asumat această guvernare și trebuie să mergem mai departe. Dar, probabil, un Guvern care să dea mai multă performanță – decât cel de acum -, ar trebui să avem” (21 septembrie 2018 – RTV)

”Nu cred că funcția este cel mai important lucru. Eu cred că, dacă în țara aceasta se întâmplă lucruri bune pentru orice sistem, educație, sănătate etc, acest lucru este cel mai important”. (1 octombrie 2018 – bugetul.ro)

”Ecaterina Andronescu este propunerea PSD pentru ministerul Educaţiei, potrivit deciziei luate în unanimitate în şedinţa social democraţilor”. (12 noiembrie 2018 – Mediafax)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Doamna Andronescu, zisa Abramburica, este cea care a distrus invatamantul profesional, adica scolile de meserii!In schimb, a finantat de la stat tot felul de facaturi, precum „Academiile” SRI ori SNSPA (un fel de „Stefan Gheorghiu” de tip nou)!

  2. Vaiiiii, Doamna Andronescu…. Dar ce-ati reusit sa faceti cu gurita d-voastra ?
    Ati vorbit de rau partidul din care faceti parte ca sa va puneti bine cu Iohanis ????
    E adevarat, daca el insusi o spune, zicand ca D-voastra, fara sa va fi intrebat cineva, ati zis ca treburile merg rau la guvern, in partid, ca nu v-ati mai intoarce la invatamant.
    Pai, dar e perfect. Acum ca PSD v-a propus din nou ca ministru, Iohanis zice ca va studia bine, foarte bine si mult timp aceasta propunere, auzite fiind cele spuse de D-voastra si ca, intre timp se poate face un interimat…Ce bine va face Iohanis. Ati scuipat in farfuria din care ati manacat asa ca va meritati soarta. Macar sa nu va vrea Iohanis. Ha,ha, ha….

  3. Aceasta doamna ar face bine sa-si vada de batranetile ei- pensie+salariu+indemnizatie parlament ! mai ales ca e depasita de mult timp.de ceea ce inseamna modernizarea invatamantului. Cu greu a recunoscut ca a distrus invatamantul profesional si a introdus o planificare execisa a activitatii didactice.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998