CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Negritoiu: Kissinger este ultimul diplomat rational, intelept, echilibrat. Prefera pacea, razboiului.

19 comentarii / 4609 vizualizări / 26 mai 2022

Fostul vicepremier și parlamentar Mișu Negrițoiu salută îndemnul lansat de Henry Kissinger ucrainenilor, de a abandona, în numele păcii, lupta pentru teritoriile ocupate de ruși, afirmînd, pe Facebook, că măcar fostul diplomat american a oferit o soluție, în timp ce actualii diplomați, niciuna.

”Ar trebui, cred eu, că lumea să fie mai înțelegătoare, mai tolerantă, mai matură și mai înteleaptă, mai rațională, și să găsescă soluții pașnice. Armele și războaiele să dispară, măcar în lumea creștină. Ce se întîmplă acum în Ucraina, ține de sfîrșitul de secol XIX – începutul de secol XX. De ambele părți. Atacul Rusiei a fost precedat și de blocarea canalelor diplomatice, bilaterale și multilaterale (Minsk). Eroismul Ucrainei, este mai degrabă romantismul patriotic al secolului XIX. Ultima separare pașnică rațională rămîne Cehoslovacia. Poate are legătură și cu nivelul de cultură și civilizație. Kissinger este ultimul diplomat rațional, înțelept, echilibrat. Preferă pacea, războiului. Pare că în secolul XXI este loc numai pentru emoții, libertăți absolute, plăceri și resentimente. Unde a evoluat lumea, daca nu este capabila să salveze pacea? Kissinger oferă măcar o soluție. Diplomații secolului XXI, nici una. Lumea este întoarsă pe dos, din cauza unui litigiu local, relativ minor, clădit pe orgolii naționale nemăsurate!” mai scrie fostul politician. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Playing Chess Russian Style
  https://www.bitchute.com/video/gLuiCTmoUQR0/

 2. Se spune că, „cine nu înțelege de voie, va înțelege de nevoie”. Dar, de-ar fi numai atât…
  –––
  … Așadar, Ucraina. Acest „mix” de teritorii și de populații rezultat în urma destrămării URSS, fără istorie proprie și fără experiență politică : a încercat, măcar, să se consolideze într-o țară demnă de Mil. III? În plan intern, tot ce a înțeles s-a materializat în tentativa de „ucrainizare” forțată; ba chiar prin forța brută, cu armele. A reacționat, cumva, ”SUA”, ”UE”, „lumea civilizată”?
  I s-a propus o soluție compatibilă cu realitățile actuale, interne și externe; ba, chiar personalități de prim rang, le-au recomandat-o ca „singura viabilă” : cine, și de ce a încurajat-o să le ignore și să aleagă „Gloria războiului”, în locul „Gloriei păcii” și a rațiunii ?
  Iar în „plan extern”, prin manevre „subversive”, a fost „capturată” de ”SUA” și transformată în instrument de presiune contra puterii „Rușilor”. Și asta, prin exacerbarea și exploatarea cinică a „filonului” extremist rămas din „vremuri apuse”. Acesta era „viitorul măreț” ce i se prefigura ?!

  – De ce am ajuns să ucidem „vocile rațiunii” ? De ce nu vrem să vedem că „Ucraina” a devenit „pumnalul” înfipt de ”SUA” în chiar inima Europei ? Și de ce, în loc să(-i) spunem adevărul, o încurajăm (cât cinism !) să „lupte”, și să creadă că acum, și așa, își trăiește „clipa astrală”?…
  =========================================================================

 3. Cretinul asta securist comunist nu a fost si sef la ING??? Eh, acum o suge la sefii aia vechi din keigibi.

  • “Cretinul” la care te referi tu, fara sa vrea sau sa stie – poate – l-a citat pe marele “patriot si fauritor de pace”
   zis si Zelenski… ala de a deschis festivalul de la Cannes!
   Nimeni pe strada asta – ma refer la zelenski – a avut tupeul sa citeze din Chaplin, evident fara sa citeze sursa (imaginandu-si ca toata lumea este la fel de retarda ca el)… “ The hate of men will pass, and dictators die
   And the power they took from the people will return to the people
   And so long as men die, liberty will never perish”
   Asa ca domnu’ draga Spartacus – care esti matale – Kissinger, tarsait prin diplomatie, a propus ceea ce actorasul asta de doi lei a spus cu gurita lui!… si anume: cu rabdare, le rezolvi pe toate!
   Bine ca “e bine” sa pui o planeta-n cap, pe banii tuturor si pe spinarea altora!
   PS: cauta citatul lui Chaplin si intreaba-l pe marele actor zelenski de ce nu a avut bunul simt sa mentioneze sursa! – poate asa mai inteleg si unii si altii de ce nu este cazul sa plece dupa fenta actorasului!

   • Zelenski, cum zici și tu, a deschis festivalul de la Cannes, nu l-a obligat pe criminalul Pulin să toace localități ucrainene.

    Victimele criminalilor sovietici au altfel de reacții. Pare că au și răbdare, lăsându-i pe prostovanii sovietici să înainteze doar pentru a-i îngropa. :)))))))))))))))

    • V. Puli-n gâţii mă-tii, iar o sugi de la Zelenski şi de la toţi decedaţii batalionului Azov, zdreanţă soroşistă ucraineană. Marş la Kiev, lepădătură bolnavă şi pururlentă.
     Mâncale-ai din cur la khazarii de Soros şi Zelenski, hoitarule flămând.
     Fir-ai al dracu de prost cu spume şi căcat la gură.
     Stai la poporul tău de scalveţi ai globaliştilor, rutene, nu în România.
     Jegule cu bube de maimuţă!

     • Sugi pula, gunoi sovietic!!!

      Labele sovietice, lăstarii imperiului de răsărit, îngrașă cernoziomul Ucrainei! :))))))))))))))))))))))))

     • Mănânci căcat, maimuţă ucraineană cu bube.
      Batalionul Azov a futut-o pe mă-ta cu bicamărul, iar toţi khazarii şi-au băgat-o în gâtul ei, şobolane soroşist.
      Sovietică e Ucraina ta “internaţionalistă“, globalistule bubos, nu Rusia.

   • Mai draghe Dem – nu mai da iegzemple cu comunisti tampiti vanduti tradatori gen Kissinger – mare admirator de Pulin si Primakov! In 2002 s-a mai desecretizat cate ceva si s-a vazut ce loaza tradatoare e Kissinger – cum s-a inteles el cu Zhou Enlai si cum a tradat Taiwanul si interesele americane! Hai, burta pe carte, tati…

 4. Are o pozitie inteleapta acum dar tot el e semnatarul protocolului ASF-SRI si tot el a desfiintat piata romaneasca de asigurari trimitand in faliment ultimele societati de asigurare romanesti crescand astfel tarifele de asigurare si tot el a incalcat legea luand decizii, in calitate de presefinte ASF, pe care nu le-a publicat in MO pt ca incalcau legea si tot el a trimis la inchisoare niste oameni absolut nevinovati contand pe faptul ca nimeni nu e nevinovat poate doar insuficient cercetat dar uite ca acelor oameni procurorii nu le pot gasi probe pentru vreo vinovatie desi cauta in disperare; se dovedeste fara temei o acuzare fac procurorii alta ca s-o gasi ceva pana ls urma. Sufleteste e un calau.

 5. Dem, ia da-ti tu o mana sau un picior pentru „pace”. Idiotule, sper ca rublele iti ajung de o ciorba. Cum i-ai mai fi supt-o si lui Hitler.

 6. preffera un razboi rece,
  shobolanu e subversiv.

 7. Subversiunea se referă la un proces prin care valorile și principiile unui sistem în vigoare sunt contrazise sau inversate în încercarea de a transforma ordinea socială stabilită și structurile sale de putere, autoritate, ierarhie și norme… Wikipedia (Engleză)

 8. Multi cretini pe aici!Incepand cu Negritoiu!Propun ca Dabuleniul si Craiova ,capitala tinutului ,sa se transforme in Republica Tiganeasca si sa se uneasca cu India!!!!Esti de acord cretinule????????///////

  • Cu cine vorbeşti? N-ai subiect şi predicat. Deci tu eşti, de fapt, sisilică, unul din cretinii despre care vorbeşti că sunt pe aici!

 9. Pulica,cu toti cretinii care sustin ce mananca rahat senilul ala!Daca satul tau ti l ar ceda statul roman ungurilor ce ai spune bai boule????

  • Mai eşti şi agramat şi idiot compulsiv, de nu se înţelege nimic din ce căcat mănânci, Raule!

 10. Lui Misu Negritoiu ii agramam numele Simu Gretinoiu pentru ca mi-a facut si imi face permanent greata cind ii vad mecla de boritanie oportunista ajunsa prin tradare mult mai sus decit meriita. Niciodata satula, mereu fudula.

 11. E greu de înţeles??E un experiment USA cu complicitatea marionetei de la Kiev.Nu s-a vrut neutralitatea Ucrainei,deci nu se vrea oprirea extinderii NATO!Între timp se sapă,”pro NATO”,şi în Georgia…
  Nu cred să se termine curând conflictul.Este un interes uriaş,politic-militar-economic,ca acesta sâ continue.Pe spinarea ucrainienilor şi ruşilor…
  Am scris „conflict” şi nu război.Dacă era ultimul Ucraina stătea pe butuci!În 24 de ore ruşii puteau distruge toată reţeaua de curent electric!În astea o sută de zile de conflict ar fi făcut planurile de atac la lumina lumânării,iar populaţia ar fi migrat total în UE!!
  Singura soluţie este diplomatică.Cu fiecare zi care trece mor oameni…Şi toată lumea e satisfăcută că se livrează armament în Ucraina!Probabil nu ajunge numărul de morţi…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998