CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nehammaer ia peste picior boicotul românilor: Nu va avea consecințe asupra companiilor austriece

7 comentarii / 3320 vizualizări / 11 decembrie 2022

Cancelarul austriac Karl Nehammer (ÖVP) nu vrea să mai vorbească despre aderarea României și Bulgariei la Schengen până când protecția frontierelor nu va fi îmbunătățită și la fel situația cu imigranții ilegali din Austria, a spus el azi într-un interviu acordat postului austriac ORF 2, în care a ironizat așa-zisul boicot al companiilor austriece din România și din Bulgaria: ”ar dăuna mai degrabă țărilor în cauză”.

„Dacă vreau să am un spațiu Schengen, am nevoie de granițe externe puternice, astfel încât să nu mai fie necesare granițe interne”, a subliniat Nehammer. Dar asta nu funcționează de foarte mult timp. Numeroasele controale interne din zona UE arată că Schengen nu funcționează. Nu se poate pur și simplu să se ia notă de acest lucru și să se planifice următoarea extindere, a spus Nehammer, citat de Tiroler Togeszeitung.

Nehammer nu poate înțelege amenințările de boicot la adresa companiilor austriece din România și Bulgaria. Este „absolut inadmisibil să amestecăm problemele de securitate cu cele de politică economică. UE este în primul rând o comunitate economică”. În același timp, el a reamintit că și Germania a blocat aderarea Austriei la Schengen timp de doi ani și jumătate.

Nehammer e, oricum, convins că boicotul nu va avea consecințe negative pentru companiile austriece care operează în Bulgaria și România și a subliniat că un posibil boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă țărilor în cauză. Aceste companii aduc bani în țările respective și creează locuri de muncă, a mai punctat el, conform Orf.at. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Nationalizarea Petrom si BCR va avea consecinte, ANIMALULE !

 2. Pe 21 noiembrie 2022, cancelarul austriac Karl Nehammer declara în timpul unei vizite oficiale în Croaţia că va susţine aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, însă s-ar putea opune prin veto la aderarea României şi Bulgariei.

  În aceeași zi, președintele României, Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV Petrom, condusă de directorul general executiv al OMV și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern.

  Subiectele abordate de către conducerea companiei au vizat activitatea și planurile de investiții în România. Peste două zile, conferinţa „Războiul din Ucraina. Câteva considerații” organizată în cadrul seriei „Colocviile Muzeului Țării Crișurilor” de la Oradea l-a avut ca protagonist pe prof. univ. dr. habil. Mihai Răzvan Ungureanu care la ora actuală predă la o universitate din Viena.

  Relație de prietenie
  Toate aceste trei evenimente sunt strâns legate între ele printr-un puzzle incredibil. Cancelarul austriac Karl Nehammer este foarte bun prieten cu Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) dar și cu cei din bordul de la OMV.

  Însă, MRU, de ani buni este într-o relației excelentă cu cei din conducerea OMV, fapt demonstrat și de suma uriașă de bani încasată de soția sa de la grupul austriac. Prezența lui MRU la conferința de la Oradea a fost și cu scopul de a își aduce lumea aminte de el. Potrivit informațiilor noastre, scopul final al acestor trei evenimente este unul singur: revenirea lui MRU la butoanele politicii românești.

  Mai concret, cancelarul austriac Karl Nehammer și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern, au condiționat aderarea României la Spațiul Schengen de revenirea ca premier al României a lui Mihai Răzvan Ungureanu și această mutare trebuie să aibă loc până la sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la rotativa la guvernare din mai 2023 dintre PSD și PNL.

  Deocamdată, președintele Klaus Iohannis tatonează varianta MRU și în zilele următoare va da un semnal destul de clar în acest sens. Să fie oare întâmplătoare absența liderului PSD Marcel Ciolacu de la recepția oficială de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni și atitudinea liderilor UDMR fașă de România?

  Cine este Mihai Răzvan Ungureanu

 3. & Probabil că nu se plătise suficient și pentru subsolul Transilvaniei, la trecerea în administrarea românească, ?

 4. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 5. Bineinteles ca nu va avea nici un efect Efect ar avea luarea firmelor la puricat, de organele in drept sa o faca pentru a vedea daca sunt in regula. Daca s-a respectat intocmai contractul de privatizare si aducerea la zi a valorii redeventelor. Dar cine sa faca toate astea? Sclavii? Ei nici macar nu maraie, daramite sa ia vreo masura corecta, pana la urma. Asa ca………………

 6. Nu putem sa ruinam Austria, dar nici sa-i cumparam produsele celui care ti-a trantit usa in nas. Daca 3 milllane de romani din diaspora nu cumpara redbull la vara. Nu cred eu ca 30 milioane de cutii mai putin vandute sunt vro gluma la finantele companiei. Nu mai zic de cele din Ro. Romania nu pierde, cumparatorul cumpara benzina sau energizant de la alt producator care isi platrste impozitele. Paguba ar fi daca cumparatorul nu ar mai cumpara nici un produs.

 7. & Când se îcaieră specialiștii băsiști ai Ardealului se simte și la ruși și la austrieci și la ucrainieni și la polonezi și la americani și la chinezi, etc., ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998