CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

Neînduplecați: Polonia vrea să interzică și importurile de fructe ucrainene

0 comentarii / 2586 vizualizări / 29 aprilie 2023

Nu doar importul de cereale din Ucraina amenință zona rurală poloneză. Ministerul Agriculturii din Polonia vorbește despre o altă problemă – este un stoc uriaș de fructe congelate ucrainene în depozitele frigorifice poloneze, scrie Rzeczpospolita, citată de siteul mariustuca.ro.

Alimentele congelate pot deveni un alt punct de foc în relațiile comerciale dintre Polonia și Ucraina. Pomicultorii polonezi spun că, din cauza importului crescut de fructe ucrainene, se creează stocuri uriașe în depozitele frigorifice și este posibil să nu existe loc pentru fructele autohtone. De asemenea, își exprimă îngrijorarea că companiile nu vor cumpăra fructele în acest sezon, deoarece le vor alege pe cele ucrainene mai ieftine.

„Recent, au existat rapoarte privind stocurile excesive de fructe moi congelate în congelatoarele poloneze. Acest fenomen este asociat cu creșterea importului de fructe moi congelate, precum zmeura, căpșunile sau coacăzele negre, în principal din Ucraina, import care a avut loc anul trecut”, a subliniat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale într-un comentariu pentru Business Insider Polska.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998