CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nervozitate: Evreii sar la gitul lui Grindeanu: ”Nu va credem!”

2 comentarii / 3212 vizualizări / 18 mai 2017

Guvernul Grindeanu are o problemă: preocupat cu îmbunătățirea relațiilor cu Israelul, premierul a reușit să-și pună în cap exact evreii din țara noastră, care îi reproșează că îi aburește într-o problemă extrem de serioasă.

Reprezentatul evreilor în parlament, deputatul Silviu Vexler, a adresat ieri o interpelare premierului Sorin Grindeanu, în care își manifestă dezaprobarea față de modul în care poliția rezolvă cazurile de vandalizare a cimitirelor evreiești din România.

”În noaptea de 23-24 aprilie 2017, zece monumente funerare au fast vandalizate la Cimitirul Evreiesc din șos. Giurgiului, București. În aceeași zi, evreii din întreaga lume au comemorat moartea celor șase milioane de evrei uciși în Holocaust (Yorn HaShoah).
Acest fapt reprezinta un act de antisemitism grav, dar mai ales un atac și o jignire la adresa Comunitatilor Evreiești din întreaga lume și a evreilor din România. Alături de numeroși membri ai comunității pe care o reprezint în Parlamentul României, sunt convins că ziua aleasă nu reprezintă o întîmplare.
”În același timp, am fost dezamăgit de soluția prezentată într-un timp foarte scurt de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București:
”În urma investigațiilor efectuate în zona adiacentă au fost identificați trei minori, stabilindu-se faptul că (…) aceștia ar fi escaladat gardul împrejmuitor și, fără o motivație anume, din teribilism, au tras de pietrele funerare, lovindu-le cu picioarele.”

Dle Prim-Ministru, îmi exprim neîncrederea în soluția prezentată, luînd în considerare ca „identificarea” unor suspeți minori reprezintă motivarea standard oferită în cazul devastărilor cimitirelor evreiești din țara noastră” afirmă deputatul în interpelare.

În consecință, acesta îi solicită premierului să-i răspundă neîntîrziat la cîteva întrebări, legate de aspecte precum ar politica Guvernului pentru combaterea antisemitismului, măsurile exacte dispuse pentru identificarea inițiatorilor și ai autorilor reali din spatele acestui act de antisemitism, modul în care Guvernul României intenționează să prevină repetarea unor astfel de fapte etc. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Cam greu de multumita aceasta comunitate! Si nu doar la noi….Le-as aminti totusi ca Romania a fost tara care i-a primit cu bratele deschise in a doua jumatate a sec.19, cand in multe tari europene pogromul era ceva obisnuit ! Sa le amintim ca am schimbat chiar Constitutia in 1878 tocmai sa facem pe placul lui Bismark, astfel Guvernul Bratianu a acordat dreptul de „impamantanire” refugiatilor de rit mozaic care au devenit in timp cetateni ai Romaniei ! Asa ca mai usor cu criticile domnilor !

  2. Va rog sa cititi blogul blogspot palestina lacrima mea, rubrica lexiconul rezistentei. Antisemit: inainte era o persoana care nu ii simpatizeaza pe evrei. Acum, antisemit e o persoana pe care nu o simpatizeaza evreii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998