CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nervozitate in PSD: Ponta il vrea premier pe socrul Ilie Sirbu

0 comentarii / 1987 vizualizări / 17 martie 2010

O declarație insuficient decriptată a lui Victor Ponta începe de abia acum să facă valuri în interiorul PSD, stîrnind destulă nervozitate: e vorba de proiectul numirii în postul de premier, în 2012, a lui Ilie Sîrbu, nimeni altul decît socrul său.

Informațiile că tata socru e în cărți mari în PSD au apărut, ce-i drept, imediat după alegerea lui Ponta la șefia PSD, dar a fost nevoie de anumite declarații publice ale acestuia din urmă pentru ca bîrfele să prindă contur. Invitat la Realitatea TV, la emisiunea ”România politică”, pe 14 martie, Victor Ponta a ținut expres, în mod oarecum neavenit, să dezmintă că Adrian Năstase ar putea fi viitorul premier al României, în 2012, în cazul cîștigării alegerilor de către PSD. ”În mod sigur nu Adrian Năstase va fi acel prim-ministru pentru că a anunţat foarte clar că nu îşi mai doreşte”. Ponta a mers, însă, și mai departe și a făcut portretul-robot al viitorului premier pesedist, care poate fi lesne identificat nominal prin simpla metodă a eliminării. Astfel, Ponta a declarat că ”până în 2012, PSD va scoate (un premier n.n.)din cei 4-5-6 oameni deja cu experienţă guvernamentală şi politică, nu eu sunt acela. Dar avem un număr de oameni, 3-4-5 din miniştrii care au fost în guvernul şi Boc şi Adrian Năstase”. Pornind, deci, de la informația că Ponta, personal, nu va fi premier, cine sunt, însă, acei miniștri care au reușit să cumuleze experiența din guvernul Năstase cu cea din guvernul Boc? Răspunsul e simplu: sunt șase politicieni mari și lați: Gabriel Oprea, Marian Sîrbu, Cristian Diaconescu, Dan Nica, Ilie Sîrbu și Ecaterina Andronescu. Întrucît primii trei nu mai sunt membri ai PSD, înseamnă că finala se joacă între Cati Andronescu, Nica și Ilie Sîrbu. Cum PSD e un partid atît de misogin încît, așa cum am mai arătat, a încălcat la congres pînă și statutul, neatribuind 30% din funcțiile de conducere femeilor din partid, ghici-ghicitoarea mea cine este alesul noului președinte? Nica, omul lui Geoană, sau tata socru? (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S.: Ciudată ironie a sorții, această reală posibilitate ca PSD să aibă doi premieri, unul după altul, care, cîndva, s-au aflat de o parte și de alta a țevii aceleiași puști…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998