CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolaescu: ”Situatia e grava, guvernantii ascund adevarul despre H1N1”

0 comentarii / 1515 vizualizări / 29 octombrie 2009

Fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolaescu, declară, pentru Inpolitics, că actualii guvernanți ascund populației datele reale despre răspîndirea gripei porcine și că, din informațiile sale, cazurile care se înregistrează în acest moment justifică pe deplin declararea imediat a alertei pandemice la nivel național. Nicolăescu mai spune că acest lucru ar putea însemna interzicerea spectacolelor, a accesului publicului la meciurile de fotbal și a altor întruniri publice, dar că guvernanții ezită pentru a nu se confrunta cu acuzații cu iz electoral. „Încă odată, sănătatea românilor e mai puțin important decît interesele politice” spune Nicolăescu.

Sălile de spectacol și stadioanele ar putea fi închise

Fostul ministru afirmă că este necesară convocarea imediată a CSAT pentru a se analiza situația răspîndirii virusului gripei porcine și luarea neîntîrziată a măsurilor care se impun. „Din informațiile pe care le dețin, guvernul nu prezintă populației situația reală a răspîndirii gripei, care este mult mai serioasă decît este prezentată oficial. Motivul este acela că recunoașterea situației exacte ar impune măsuri severe, cum ar fi decretarea alertei pandemice, care se impune în mod clar, cred eu, și luarea tuturor măsurilor de rigoare care derivă din acest lucru. E vorba inclusiv de interzicerea întrunirilor publice, adică închiderea temporară a sălilor de spectacol, a accesului la meciurile de fotbal șamd, măsuri care trebuiau luate deja. Evident, deși problema a fost dezbătută de capii ministerului Sănătății de mai multă vreme, nu s-a întîmplat asta, pentru că ar fi însemnat interzicerea, între altele, a mitingurilor electorale, adică deranjarea unor interese politice. De asemenea, nu ar mai fi putut avea loc manifestările religioase de Sf.Parascheva sau de Sf.Dimitrie cel Nou, lucru care, de asemenea, ar fi putut presupune costuri electorale pentru cei de la putere. E un caz clar în opinia mea, de iresponsabilitate politico-civică, iar rezultatul ar putea fi extrem de neplăcut pentru populația României” mai spune Nicolăescu. Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, azi, conform Mediafax, că în momentul de faţă la nivelul Comitetului condus de secretarul de stat Străinu Cercel se analizează posibilitatea de a se da un ordin privind interzicerea întrunirilor publice, din cauza gripei H1N1. De asemenea, fostul ministru PSD al Sănătăţii, Ionuţ Bazac, a declarat, tot azi, că oficialii Ministerului Sănătăţii au fost, în ultima lună, „mult prea pasivi” în prevenirea răspândirii virusului H1N1 şi a menţionat că ar exista o intenţie ca Ministerul să solicite limitarea întrunirilor publice. Faptul că se discută de atîta timp despre această măsură fără ca ea să fi fost luată ar putea întări informațiile furnizate Inpolitics de către fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu.

Nici politicienii nu sunt scutiți de emoții cu gripa porcină

Indirect, politicienii sunt, totuși, afectați de gripa porcină. Mai exact, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a prezentat azi la un talk-show televizat, la Kanal D, răcit cobză, motiv de îngrijorare pentru moderatoare, care l-a întrebat insistent, mai puțin în glumă și mai mult în serios, dacă există riscul să aibă gripă porcină, lucru dezmințit categoric de către liderul PRM. Pe de altă parte, emoții există și în familia lui Emil Constantinescu, după descoperirea unui caz de gripă porcină la școala unde învață nepoata fostului președinte. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998