CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8922 RON UP | 1 USD = 4.4928 RON UP | 1 GBP = 5.5612 RON UP

Nicolai: ”Acest guvern e un experiment, nu cred ca va face ceva pina la alegeri”

1 comentariu / 2001 vizualizări / 16 noiembrie 2015

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai este sceptică vizavi de performanța noului guvern, ea fiind de părere, într-o apariție la Antena 3, că asistăm mai degrabă la un experiment politic, fără legătură cu așteptările străzii.

”Mi-aş fi dorit să începem cu un Guvern aşa cum l-a cerut strada – transparenţă şi proiect politic. Proiect politic nu am văzut, am auzit că au fost 10 puncte prezentate la PSD de domnul Cioloş. Cred că strada ar fi fost mai interesată nu de figuri, ci de proiectul politic. Pe care nu îl văd. Probabil că este un proiect politic de avarie. Nu cred că acest Guvern va face ceva până la alegerile de anul viitor, este un an de final de mandat, cu două rânduri de alegeri, în care unii oameni, care nu au condus nimic niciodată, vor avea probleme de adaptare. Una este să vii de pe stradă, în blugi şi alta este să conduci un minister. În aceste condiţii, daţi-mi voie să cred că suntem în faţa unui experiment” a spus europarlamentarul.

”Cred că suntem în faţa unui proiect de schimbare a formulelor politice mari. Atât a PSD, cât şi a PNL. Domnul Cioloş spunea că şi PSD are nevoie de o reformă interioară. Eu ştiu, probabil că domnul Dâncu se va implica într-o altă formulă politică, pentru că este nevoie de o schimbare a ceea ce înseamnă structuri politice.
Marele perdant în acest caz va fi PNL. Am sesizat că domnul Iohannis îl consideră uşor nefrecventabil. PSD are o foarte mare problemă. Dacă ar fi înţeles aceste semnale, ar fi ales o coaliţie, un premier politic. A fost legimitat de populaţie să facă asta. Dar PSD şi-a anulat orice posibiliate de a merge în faţa publicului şi de a spune că îşi poate asuma guvernarea.
Principalele partide nu sunt capabile să îşi asume guvernarea. Altcineva guvernează în numele unei democraţii precare şi ambele partide vor avea o mare problemă de legimitare la următoare alegeri. Ce te legitimitează să ceri guvernarea prin vot la următoarele alegeri. Probabil că domnul Cioloş îşi propune o guvernare pe termen ceva mai lung” a conchis Norica Nicolai. (B.I.)

 

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. poate incepe razboi mondial cu isis si se suspenda alegerile, mai stii? poate e guvern de razboi, gen presedintia lui roosevelt in SUA

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998