CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai acuza: ”Imixtiune grava a C.E. in activitatea parlamentului Romaniei”

2 comentarii / 3309 vizualizări / 25 ianuarie 2018

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a vorbit pentru Q Magazine despre declaraţia de la Bruxelles a lui Juncker şi Timmermans, care cer rediscutarea legilor justiției în parlament.

„După părerea mea este o declaraţie vagă, generală şi profund partizană. Mi se pare de neînţeles faptul că nu s-au documentat înainte de a fi făcut această declaraţie. Atunci ar fi aflat că asociaţiile profesionale ale magistraţilor au fost consultate, ar fi aflat că s-a ţinut cont de toate recomandările Comisiei de la Veneţia. Chiar am să-i fac un inventar lui Juncker cu toate acestea şi am să i le trimitˮ, a spus Norica Nicolai.

„Cum să ceri parlamentului unei ţări să regîndească acţiunile propuse? Este o imixtiune foarte gravă în activitatea unei instituţii naţionale, care nu se subordonează în niciun fel Comisiei Europene sau Parlamentului European. O astfel de cerere nu am mai auzit să se fi adresat Parlamentului altei ţăriˮ, a declarat Nicolai.

Din punctul de vedere al eurparlamentarului român, două ar fi motivele care au generat o astfel de declaraţie.

„Un motiv ar putea fi atitudinea PPE şi, probabil, un lobby intens al unor europarlamentari români care au agendă proprie. Un al doilea motiv cred că este interesul care vizează fondurile europene. Există voci care susţin că ţările care au probleme cu justiţia să fie sancţionate, ceea ce ar fi contrar Tratatuluiˮ, ne-a declarat Nicolai.

Norica Nicolai a mai spus că în februarie, la Strasbourg, va avea loc o reuniune pe tema justiţiei. Cu acea ocazie, europarlamentarul român a decis să-i pună o întrebare preşedintelui Comisiei Europene. „Îl voi întreba pe Juncker dacă parlamentele naţionale mai au dreptul, mai au voie să acţioneze în ţara lor. Sper şi la un răspunsˮ, a conchis europarlamentarul.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Hai, fii coltoasa, intreaba-l pe Juncker… Si zi-ne si noua apoi raspunsul

  2. Vad ca a aparut iar postacul „Virusu Alfa”, probabil dupa ce si-a luat solda restanta.D-na Niolai are dreptate, dar se exprima putin cam elegant.De fapt, PPE (asa-zisul „Partid Popular European”) isi aroga dreptul de a vorbi in numele Comisiei Europene , din doua motive: Juncker (PPE) este presedintele Comisiei, iar Schulz (seful PES) e pe blat cu Angela Merkel si Juncker.Astfel, tema „justitiei” a devenit un pretext de a jefui si ce a mai ramas in proprietatea fraierilor si sclavilor din Estul UE..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998