CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Autonomia secuilor, un act de ostilitate la adresa statului roman”

4 comentarii / 12214 vizualizări / 9 ianuarie 2018

Preşedintele Consiliului Naţional ALDE, Norica Nicolai, afirmă, într-o declarație pentru RFI, că recenta rzoluţie a formaţiunilor maghiare din România privind autonomia Ţinutului Secuiesc e un act de ostilitate la adresa statului român, unul dintre cele mai prietenoase din Europa cu minoritățile naționale.

Europarlamentarul afirmă că rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc „era previzibilă, eu cel puţin mă aşteptam la o astfel de atitudine din partea formaţiunilor maghiare româneşti, care nu au altă agendă decât cea care convine comunităţii maghiare din România. O pun în contextul alegerilor parlamentare din Ungaria. Ştim foarte bine că statul maghiar este foarte activ în ceea ce priveşte comunitatea maghiară din România. Nu exclud această dorinţă, care este o dorinţă aproape istorică a unei părţi din elitele maghiare, poate şi ale populaţiei, dar este după părerea mea, un act de ostilitate la adresa statului român, care este unul dintre cele mai prietenoase state europene cu minorităţile naţionale. Nu cred că se poate reproşa din acest punct de vedere României ceva cu privire la respectul drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români de origine maghiară”.

„Ei pot promova astfel de subiecte. Noi trebuie să le contracarăm, pentru că ne obligă şi respectul faţă de istoria noastră şi faţă de Constituţia României să ne comportăm în România ca într-un stat unitar şi într-un stat naţional”, conchide europarlamentarul.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Doamna Nicolai are dreptate, numai ca nu e deloc exclus sa avem autonomia Tinutului Secuiesc in cativa ani!

 2. Ostilitatea minoritatii maghiare din Romania cred ca ne obliga la anularea dreptului la dubla cetatenie.

 3. Un stat unitar si independent reactioneaza prompt si in baza prevederilor legale si constitutionale la asemenea manifestari ostile.Si asta trebuia facut de de mult timp.Singura solutie este intronarea legii.Cine o incalca plateste imediat.

 4. Din pdv genetic nu sunt diferente majore intre secui si romani. Acest aspect ne demonstreaza destul de elocvent ca romanii au fost maghiarizati si catolicizati in mod agresiv de catre unguri pe vremea Imperiului Hbsburgic.
  Se poate spune ca in prezent, sub falsul pretext al nationalismului, ungurii ravnesc la tara victimelor pe care ei insisi le-au facut in acea perioada.
  Se poate constata ca Budapesta nu are scrupul in a-si atinge scopul.
  Totusi in Ungaria sunt doar 5-10% dintre cetateni care mai au gene maghiare.
  Secuii sunt alimentati de catre Budapesta cu fonduri pentru ziare, steaguri, congrese, manuale de istorie mutilate, bani pentru amenzi si alte materiale de propaganda antiromaneasca.
  Ce face SRI-ul? Ce face CSAT-ul?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998