CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai avertizeaza: ”Clasa politica sa se mobilizeze pentru un proiect de tara”

0 comentarii / 5015 vizualizări / 28 martie 2017

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a avertizat recent, în cadrul dezbaterii ”Europa, încotro?” pe care a organizat-o la Palatul Parlamentului, că a venit momentul ca politicienii să lase orgoliile la o parte și să se mobilizeze în jurul unor proiecte de țară.

”Azi nu vorbim atât de mult despre Europa doar pentru că sărbătorim 60 de ani de la semnarea tratatelor de la Roma, azi Uniunea Europeană este atât de prezentă în spațiul public tocmai pentru că trece printr-un proces de reformă: istoria se întâmplă acum. Clasa politică românească nu își mai permite să piardă acest tren și este momentul să lase orgoliile politice de-o parte pentru a se mobiliza în jurul unor proiecte de țară prin care să ne dezvoltăm ca nație și să evoluăm ca popor” a declarat, la dezbatere, europarlamentarul.

norica6
La eveniment a fost făcut un anunț extrem de important din partea Academiei Române, respectiv faptul că membrii acesteia au elaborat, deja, un asemenea proiect, care mai trebuie doar să fie asumat de politicieni.

„La Academia Română lucrăm la o strategie pe termen lung și avem în momentul de față terminată această lucrare importantă. (…) Fiind o strategie pe termen lung cuprinde vreo patru sau cinci cicluri electorale, automat, iese din sfera politică, Academia nu face politică, ci este, dacă vreți, rezultatul experienței unor cercetători, a unei munci științifice care, sigur, este importantă și care ar vrea în acest moment să facă ce s-a întâmplat acum 10 ani de zile și să aducă din nou o speranță. (…) Acum 10 ani am semnat aderarea noastră la Uniunea Europeană”, a spus președintele forului, Ionel Vlad.

Acesta a punctat că strategia la zi privitoare la viitorul României cuprinde 13 proiecte care se găsesc spre lectură și pe site-ul Academiei Române.

„Dar ce se dorește cu această strategie? În primul rând să construiască, să reprezinte o construcție internă în avantajul țării. Doi, este să urmeze o doctrină liberală, dacă vreți, care pe noi ne-a dus, într-o perioadă, la a fi printre țările avansate din Europa, (…) și anume doctrina Brătianu care a venit cu această lozincă: ‘Prin noi înșine’. Și putem să facem, avem toate resursele ca să facem. Trebuie doar să avem încredere că putem să facem acolo unde, câteodată, suntem respinși. Și atunci am dori ca, eventual, această strategie să ajungă la un consens al forțelor politice. Noi o să o și distribuim decidenților din această țară, chiar dacă unii nu se declară implicați politic și societății civile, firește. Și ea să devină printr-o semnare o asumare de către toți aceștia, bineînțeles ținând cont de opiniile lor și introducând în această strategie și unele lucruri pe care poate că nu le-am văzut, (….) e bine ca ea să devină o strategie de post-aderare a României la Uniunea Europeană”, a mai declarat, conform Agerpres, Vlad.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998