CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Declaratia ambasadorului american creeaza mari avantaje strategice Rusiei”

2 comentarii / 4160 vizualizări / 1 septembrie 2016

Europarlamentarul Norica Nicolai a criticat azi vehement declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, contrare aspirațiilor unioniste din România și Republica Moldova, apreciind, într-o declarație pentru PSNews.ro, că spusele diplomatului „creează foarte mari avantaje strategice Rusiei”.

„După părerea mea, este una dintre cele mai hazardate și cele mai incorecte declarații atât la adresa Republicii Moldova, cât și la adresa României. Pot să admit că domnul ambasador vine de departe și nu prea știe istorie, pentru că, altfel, ar realiza foarte clar ce este cu Moldova, că ea a făcut parte din teritoriul României și că este un teritoriu românesc. Este o declarație în plină fierbere electorală (pentru că Moldova va avea primele alegeri pentru primul președinte de după 2001 ales prin vot direct al cetățenilor) și cred că, dacă Statele Unite agită acest subiect, fac o foarte mare greșeală.

O Moldovă independentă sigur e o realitate, dar nu poate nimeni (fie el ambasador american) să dea directive cu privire la aspirațiile românilor din cele două state. Asta, în fond, creează foarte mari avantaje strategice Rusiei, pentru a menține Moldova în sfera ei de influență și, de obicei, lucrul ăsta nu este de așteptat de la o administrație americană, dar, probabil, această administrație are o altă viziune de politică externă – adică una clamează în anumite cercuri, dar, când interesele i-o cer, se comportă cu totul altfel”, a comentat Nicolai.

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Felicitări pe poziția luata

  2. Asa este, doamna Nicolai!Declaratia nu este o eroare, este un semnal clar pentru Romania si Rusia!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998