CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Denunturile trebuie facute intr-un interval rezonabil”

1 comentariu / 3183 vizualizări / 19 aprilie 2018

Eurodeputatul Norica Nicolai – vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European – a declarat azi, pentru Psnews.ro, că e binevenită modificarea legislativă care îl absolvă pe denunțător de vină numai dacă acesta sesizează faptele la cel târziu 6 luni de la comiterea lor, punîndu-se astfel capăt epocii denunțurilor venite după un deceniu ori mai mult.

„După părerea mea, trebuie un termen rezonabil în care să se facă denunțul. Dacă cineva cunoaște despre săvârșirea unei fapte penale și o denunță după 10 ani, după părerea mea se face vinovat de favorizarea sau tăinuirea infracțiunii. Or, nu ne jucăm cu chestiunile astea. Cine ia cunoștință despre o faptă penală are obligația legală s-o denunțe imediat”, a comentat Nicolai.

În ceea ce privește amendamentul adus articolului ce definește traficul de influență, șefa Consiliului Național al ALDE a subliniat că „toate codurile penale europene” legau această infracțiune de rezultatul ei. Cu alte cuvinte: Norica Nicolai a arătat că este normal ca un om să fie pedepsit doar dacă se dovedește că efectiv își poate exercita influența, iar nu în situația în care cel dintâi doar se laudă cu așa ceva. ”Toate codurile penale europene – inclusiv ăla românesc, de până la actuala modificare – legau traficul de influență de rezultat. Este absolut firesc, pentru că oricine poate spune: «Am eu influență asupra președintelui Iohannis». N-are! Sau poate susține că are, în măsura în care l-a votat. Asta e infracțiune de trafic de influență?” a afirmat eurodeputata.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Este o declaratie foarte rationala si profesionista a doemnei Nicolai!Din pacate, nu prea o asculta nimeni, nici macar in ALDE!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998