CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Nicolai, despre legile Justitiei: ”Un bun inceput”

2 comentarii / 2257 vizualizări / 23 august 2017

Europarlamentarul Norica Nicolai consideră că proiectul privind modificarea legilor Justiției, anunțat de ministrul Tudorel Toader, reprezintă „un bun început”, precizând că își dorește ca actele normative să fie adoptate repede, astfel încât din 2018 să se treacă la implementarea lor, ceea ce va permite ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

De asemenea, Norica Nicolai, fost ministru al Justiției, susține că unele dintre propunerile avansate vor genera dezbateri.

„Este un bun început. Aș vrea să văd aceste legi mai repede adoptate, astfel încât anul viitor să reușim să trecem la implementare și asta să ne permită foarte rapid să ridicăm acel Mecanism de monitorizare și de verificare (MCV — n.r.). De fapt, o parte dintre propunerile ministrului Toader se înscriu și în această linie. Bruxelles-ul a cerut clar să avem o lege specială pentru accesul în funcție. Sigur, sunt prevederi care vor crea dezbatere și anume aceea care nu mai dă dreptul președintelui să numească procurorii șefi. Din punctul meu de vedere e o reașezare corectă constituțională, pentru că judecătorii sunt cei care asigură sistemul de putere judecătorească, nu și procurorii. Asta însemna că primesc foarte multă importanță, care a și debalansat relația dintre magistrați, procurori, avocați, părți în diverse procese. Eu zic că este un bun început, așteptăm să continue. Aștept eu personal cu interes pentru că este absolut normal să punem de acord deciziile CCR cu legile penale în special. Trebuie să facem asta pentru că altfel continuăm să administrăm Justiția aproape într-un vid legislativ care creează haos și abuz”, a declarat azi, pentru Agerpres, europarlamentarul.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. D-na Nicolai are dreptate, dar foarte putini pricep asta…

  2. De ce preluati toate luarile de pozitie ale doamnei Nicolai?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998