CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9700 RON UP | 1 USD = 4.5955 RON UP | 1 GBP = 5.8118 RON UP

Nicolai: Guvernul şi C.E. să se implice în selecţia viitorului proprietar al Sidex

1 comentariu / 4489 vizualizări / 10 mai 2018

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, afirmă, într-un comunicat de presă, că Guvernul României şi Comisia Europeană trebuie să se implice în selecţia viitorului proprietar al Combinatului ArcelorMittal Galaţi(Sidex), după ce compania a primit aprobarea Comisiei Europene de cumpăra Combinatul Ilva (Italia), în urma angajamentului că va vinde, în contrapondere, mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi.

Europarlamentarul ALDE afirmă, conform News.ro, că instituţiile europene trebuie să se asigure în continuare că gălăţenii nu vor avea de suferit în urma achiziţiei de ArcelorMittal a combinatului din Ilva din Italia, iar situaţia Combinatului de la Galaţi ar trebui discutată în CSAT.

„Am auzit multe zvonuri cu privire la viitorii cumpărători ai combinatului siderurgic. Ceea ce îmi doresc este ca acest combinat să rămână în Europa şi sub conducere europeană. Păstrând unitatea sub un acţionariat european apărăm nu doar interesele României şi Galaţiului, ci şi pe cele europene. După decizia privind aprobarea achiziţiei combinatului din Ilva de către ArcelorMittal, rolul instituţiilor europene nu trebuie să se oprească aici. Sunt mii de oameni ale căror vieţi vor fi afectate de această decizie, iar în acest sens, monitorizarea Uniunii Europene asupra modului în care va evolua situaţia trebuie să continue pentru ca unitatea de la Galaţi să nu aibă de suferit şi nici gălăţenii”, mai afirmă europarlamentarul.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Guvernul roman e prea ocupat cu altele ca sa se ocupe de asta.Eu nu stiu daca inainte de a cere acordul UE, Mittal a cerut si acordul Consiliului Concurentei din Romania?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998