CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai il contrazice pe Zegrean: ”Abuzul in serviciu e dezincriminat de anul trecut”

1 comentariu / 2327 vizualizări / 8 iunie 2017

Apele justiției se tulbură zdravăn după decizia de marți a CCR de respingere a solicitării ex-soției lui Dragnea legate de abuzul în serviciu: în timp ce unii experți, precum fostul șef al Curții, Augustin Zegrean, susțin că abuzul e incriminat de lege, pe mai departe, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai afirmă exact contrariul.

”Domnul ministru putea să ia act încă de la prima decizie, care, din punctul meu de vedere (ca jurist, nu ca om politic), era o decizie foarte clară. În momentul de față, a te deroba de răspundere este un lucru bun; sper s-o facă și-n alte situații – în sensul că trebuie să lase Parlamentului posibilitatea de a pune în acord deciziile Curții Constituționale cu textul de lege, pentru că până acum n-a prea fost în stare Guvernul să facă chestiunea asta.
În al doilea rând, sper ca legile care modifică organizarea și funcționarea justiției să fie făcute tot de Parlament. Eu spun clar că e un conflict de interese ca tu să faci legea și tot tu s-o aplici în România. Este foarte bine că domnul ministru dă credibilitate Parlamentului, care este autoritatea legiuitoare supremă.
Sunt voci care în momentul de față vorbesc despre o dezincriminare a abuzului în serviciu. Am spus că el este dezincriminat încă de la prima decizie a Curții Constituționale (405/2016 – n.r.). Aș vrea ca cineva în România să-l incrimineze mai repede, pentru a nu mai avea acest vid legislativ de care pot profita numeroși infractori, noi discutând de subiecte parazitare (e prag-nu e prag; e infracțiune-nu e infracțiune).
În momentul în care, după prima decizie a Curții Constituționale (de anul trecut), noi nu punem în acord în termen de 45 de zile textul de lege cu Constituția, atunci, conform prevederilor constituționale, nu mai există acest text de lege. Și poate vede cineva ce spune Constituția, poate vede cineva ce spune legea și face bine să nu mai lase infractorii să zburde liberi pe câmpie în acest vid legislativ”, a declarat Nicolai, pentru siteul PS.News.ro.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. D-na Nicolai are perfecta dreptate, dar nimeni nu are curaj sa actioneze.Sunt curios, cati smecheri au scapat deja de raspunderea penala fiindca abuzul a fost dezincriminat?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998