CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai, în favoarea unei acțiuni rapide a CE în privința fondurilor de investiții

2 comentarii / 2193 vizualizări / 11 martie 2015

Inițiativa Comisiei Europene de a stimula investițiile în obiective de infrastructură locale prin crearea unui cadru coerent și bine reglementat ar trebui pusă în aplicare cât mai rapid, pentru a sprijini activ comunitățile locale, a susținut eurodeputata ALDE Norica Nicolai, membră supleantă a Comisiei pentru afaceri economice și monetare, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg în care s-a dezbătut raportul Lamassoure privind fondurile europene de investiții pe termen lung.

Documentul votat de Parlamentul European reglementează aspectele tehnice privind eligibilitatea celor ce vor accesa aceste fonduri, dar și condițiile de participare ale investitorilor. „Acest raport este binevenit, cu o condiție: aceea de a fi implementat cât mai rapid de către Comisia Europeană. În mod sigur, Banca Europeană de Investiții va pune la dispoziția statelor membre resursele pe care le are, dar este nevoie, după părerea mea, și de alte resurse pentru ca fondul să devină efectiv și viabil. Pentru ca acesta să se adapteze realităților economice, el va trebui să se adreseze micilor comunități, acolo unde văd un potențial foarte mare de sprijin în sensul creșterii, dezvoltării și creării de locuri de muncă”, a arătat Norica Nicolai, exprimându-și susținerea pentru acest proiect.

Comisia Europeană a lansat în anul 2013, cu garanție din partea BERD, un plan de atragere de fonduri private sau publice prin care investitorii urmează să își blocheze banii în active pe termen lung, în proiecte adresate comunităților locale, în schimbul unui venit constant. Fondurile de investiții pe termen lung (FEITL) vor fi disponibile tuturor tipurilor de investitori din Europa, iar banii vor fi îndreptați către finanțarea de proiecte de infrastructură, de transport și de energie durabilă.

 

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ma tem ca foarte putin din acesti bani vor ajunge in Romania.D-na Nicolai are dreptate sa fie rezervata.

  2. I like this kind of post most…I think its so much helpful for me…http://www.limitlessacademy.com.au/post-portfolio/fitness-certificate-brisbane-diploma-fitness

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998