CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Nicolai: ”In patru ani, ALDE poate deveni primul partid al Romaniei”

2 comentarii / 7544 vizualizări / 1 martie 2016

Europarlamentarul Norica Nicolai este de părere că partidul lui Tăriceanu ar putea deveni o forță politică de prim rang, chiar cea mai mare de la noi, în cîțiva ani, pe fondul unei previzibile prăbușiri a PNL la alegerile din acest an. În opinia europarlamentarului, liberalii greșesc crezînd că președintele Klaus Iohannis se va implica pentru a-i duce spre victorie.

”PNL-ul n-a înțeles că a fost doar vehiculul care l-a adus pe Klaus Iohannis la putere, i s-a mulțumit și aici au rămas toate lucrurile, pentru că dacă președintele vroia să promoveze partidul care l-a susținut ar fi făcut-o după căderea Guvernului Ponta” afirmă Nicolai, într-un interviu acordat PSNews.ro.

”Rezultatele la alegerile locale vor demonstra că PNL va pierde și atunci cel care va avea inițiativa în această formulă va fi Partidul Democrat. Atunci se va cere probabil un Congres, doamna Gorghiu va pleca și se va desăvârși minunat uniri dintre PNL și PDL cu un lider PDL în frunte” mai spune eurodeputata, pronosticînd și multe plecări ale unor liberali din partid, din acest motiv.

”Foarte mulți vor pleca. Așa cum cunosc eu PNL-ul, foarte mulți vor pleca, vor realiza că nu mai e locul lor acolo. Mulți au sperat cu ușurință că vor reuși să promoveze idei și valori liberale. Nu le văd și nici cei care au sperat nu-i prea văd. În opinia mea, ultimul partid istoric care asigura cât de cât o continuitate a democrației în Româia va dispărea cu ocazia împlinirii acestei fuziuni. Acum se zbate să mai trăiască. Nu are cine să îl ajute să mai trăiască”.

În schimb, Nicolai vede răsărind steaua ALDE: ”Eu sunt convinsă că va intra în Parlament, într-o perioadă de patru ani poate deveni primul partid al României. Bine manageriat, cu o abordare democratică în interior, cu un alt tip de discurs, cu o trezire la realitatea pentru că partidele poltice românești nu au niciun fel de aplecare spre ceea ce se întîmplă acum(…)Călin Popescu Tăriceanu coagulează, a rămas un liberal autentic, oamenii  își dau seamă că numai el întruchipează un spirit liberal și atunci foarte mulți vor opta și instituțional să fie membri ai ALDE” mai spune Nicolai.

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. visele unei rusofile

  2. Mai ,Alex, iar ai mancat fasole veche la popota?!Stii ca asta ii dauneaza neuronului pe care il posezi!Las-o pe d-na Nicolai in pace, e unul din putinii politicieni romani care intelege ce este o societate democratica.Sigur, tu , „atlantistule” de „Stefan Gheorghiu” , nu poti pricepe asta…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998