CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Nicolai: ”Iohannis si Dancila, acesti Tom si Jerry”

3 comentarii / 2641 vizualizări / 5 septembrie 2019

”Povestea șoarecelui și a pisicii a devenit una clasică. Ea a fost ecranizată în celebrele animații „Tom și Jerry”, unde cele două personaje mențin atenția publicului asupra lor prin cursa interminabilă pe care o au. De fapt, acesta este și singurul lor scop. O alergătură continuă, tot felul de giumbușlucuri, totul doar pentru a ține publicul concentrat asupra lor” scrie pe Facebook președintele Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai, cu referire la ”meciurile” dintre președinte și premier.

”Problema este atunci când animația trece de ecranul televizorului și devine o scenetă politică. Pe același scenariu din celebrele desene animate acționează și cei doi candidați, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Se critică unul pe celălalt, se acuză, însă doar de ochii lumii.

Dacă în desenele animate scopul șoarecelui era acela de a ajunge la brânză, în ping-pong-ul dintre cei doi candidați scopul este candidatura. Mânați de acest obiectiv și de înțelegerile tot mai vizibile, nici unu, nici celălalt nu e dornic să tranșeze problema guvernării și să deblocheze activitatea Executivului.

Iohannis ține discursuri electorale de la tribuna Administrației Prezidențiale, în vreme ce Viorica Dăncilă tot amână să vină în fața Parlamentului pentru a-și verifica susținerea. Acum, Iohannis i-a dat Vioricăi Dăncilă posibilitatea de a merge la CCR, acolo unde verdictul se poate da și peste o lună.

Această tachinare continuă între cei doi reprezintă o parte a blatului pe care l-au făcut. Prin joaca asta de-a șoarecele și pisica cei doi încearcă să se potențeze. Cu ce scop? Iohannis o vrea pe Viorica Dăncilă în turul 2 ca să își asigure încă un mandat, iar Viorica Dăncilă vrea cu orice preț să ajungă în turul 2. Așa câștigă împreună, precum în filmuletul acela care circulă pe net în care câinele o invită pe pisică în casă, că doar i-a spus dna Merkel să primească imigranți.
Pe unde o fi România în tot spectacolul lor?” conchide fostul europarlamentar. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Dar in cazul ALDE, cum stau lucrurile? Cine si cu ce l-a santajat pe Tariceanu sa faca ceea ce a facut, cu pretul distrugerii partidului?

  2. Mamaie a dat in mintea copiilor. Ne povesteste despre Tom si Jerry. Se mai intampla la batrani. Nu inteleg de ce aceasta poarca batrana e bagata in seama, ba chiar destul de des, pe acest blog. Maine-poimaine o sa ne vorbeasca despre cat de moale suzeta si de Amari sunt pampersii, iar raspoimaine o sa ne vorbeasca doar in onomatopee

  3. Parea om serios sus numita. Din pacate pentru ea, s-a dat in stamba, ca o fraiera.. Fara PSD, ALDE era un partidulet mort de mult. De ce sa mananci cacat daca ai trait bine cu PSD-ul? In situatia actuala. mai are vre-un viitor ALDE si, pe cale de consecinta, Norica N.?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998