CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Nicolai: Klemm a inteles ca reforma justitiei se incadreaza in statul de drept

1 comentariu / 4546 vizualizări / 6 septembrie 2017

Eurodeputatul Norica Nicolai este de părere că ambasadorul american Hans Klemm s-a lămurit, în fine, după discuția cu ministrul român al justiției că reforma în domeniu nu iese din cadrul statului de drept.

„Probabil că în prima parte domnul ambasador a fost impulsionat de anumite luări de poziție din presă, dar după ce ministrul i-a prezentat principalele sale opțiuni de reformă, domnul Klemm a înțeles că nu e nimic în afara noțiunii de stat de drept, nu e nimic în afara recomandărilor Comisiei de la Veneția cu privire la Statutul magistraților și ca atare a reacționat așa cum în mod normal trebuie să reacționeze un personaj responsabil”, a comentat europarlamentarul ALDE într-o declarație acordată siteului PSNews.ro

Întrebată dacă este posibil ca ambasadorul să fi primit un mesaj de la Departamentul de Stat din SUA și în consecință să-și fi schimbat poziția la 180 de grade, Norica Nicolai a răspuns: „Am văzut că presa speculează în acest sens. Pentru mine n-are nicio relevanță dacă i s-a atras sau nu atenția. Relevant este că toți ambasadorii care se implică în a-și spune opiniile cu privire la realitatea politică românească trebuie întâi să se consulte și să-și ia informațiile atât de la cei care contestă, cât și de la cei care promovează (Guvern, Parlament, societate civilă)”.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. NU era mai bine ca intai sa se informeze si apoi sa dea din clanta? Asa nu se mai facea de rahat, pentru a nu stiu cata oara? Pana la urma la o tara de mana a…saptea si ambasadorii sunt niste neica nimeni….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998