CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Legea raspunderii magistratilor e absolut necesara”

3 comentarii / 3200 vizualizări / 11 ianuarie 2017

Eurodeputatul Norica Nicolai, vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European, a acordat azi o declarație PSnews.ro, în care a comentat propunerea privind adoptarea unei legi a răspunderii magistraților, despre care a susținut că „este absolut necesară”.

„Și în perioada când eram în Senat, am modificat la vremea aceea procedura, introducând răspunderea financiară directă în cazul condamnărilor României la CEDO. A excepta o categorie profesională de la răspundere, chiar atunci când a greșit, înseamnă a o situa în afara legii și a discrimna întreaga populație, ceea ce nu este corect. Deci e nevoie de o lege a răspunderii magistraților, cu criterii foarte clare”, a subliniat Nicolai.
În același context, Norica Nicolai s-a pronunțat împotriva ideii ca procurorii să fie scoși din categoria magistraților.
„Opinia mea este că procurorii trebuie să rămână magistrați, pentru că sunt parte a sistemului judiciar, sunt titularii acțiunii statului, dar putem să facem o analiză foarte serioasă dacă prezența lor sub autoritatea Ministrului Justiției nu-i poate trece direct în puterea Executivului, și atunci n-ar mai avea această calitate. Dar va trebui făcută o analiză foarte serioasă”, a detaliat parlamentarul european.

alde

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Asa este, avem nevoie de aceasta lege, dar nu o va propune nimeni….

  2. Poate, doar impusa cu MCV-ul, ca tot vrea Lazar sa-l permanentizeze pentru monitorizarea politicienilor…In atatia ani, de cand vin astia de la MCV, sforariti de Macovei si sorosistii mulgatori la stat din OMG-uri, am auzit numai idiotenii, concepute si chiar scrise de Macovei. N-am auzit un organism european sa se pronunte pe monstruozitatile de OMG-uri bugetate, care cer si obtin, in instantele din Romania, condamnari cu calcarea in picioare a drepturilor omului…Unde, credeati, ca se va ajunge?! Parlamentarii nostri europeni ne tot explica ei cum e cu „familia” europeana, dar, traind in Europa lor, cu bani europeni (care vin si de la noi), au uitat scopul prezentei lor acolo, ca asta, cu drepturile omului, o puteau spune, indiferent in care „familie” politica vietuiau…Si de ce-ar ramane procurorii magistrati?! Poate, numai, sa-i poti elimina din sistem, cand se dovedeste racolarea lor de catre servicii?! Ce-i asa greu de inteles: „parchet” vine de la parchet, adica pe aceeasi linie cu avocatul apararii (ca, la dracu’ , procuroru-i avocatul acuzarii!), nu la catedra, nu cu drepturi infinite si in niciun caz, deasupra (ca in multe cazuri, acum) judecatorilor.

  3. […] Sursa: InPolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998