CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: Ma voi bate la Bruxelles pentru libertatea de exprimare

2 comentarii / 2972 vizualizări / 16 februarie 2016

Războiul Guvern-Antene ajunge peste hotare, în capitala democrației europene: printr-un comunicat postat azi pe Facebook, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai anunță, de la Bruxelles, că va utiliza toate mijloacele posibile pentru a apăra libertatea de exprimare a presei din România.

”Ceea ce se întâmplă în acest moment prin această acțiune de intimidare exercitată de o instituție a statului împotriva unui organ media cunoscut și recunoscut pentru opiniile deseori critice, pentru dezvăluirile pe care nu mulți au curajul să le facă, este de fapt un atentat la libertatea de exprimare pe care noi ne-am câștigat-o, eliberându-ne de un regim care ne spunea ce să mâncăm, ce să citim, ce să facem și mai ales ce să gândim.
Toate reglementările europene, internaționale, jurisprudența CEDO, de asemenea Constituția României, oferă un statut special presei, garantându-i independența, favorizând-o tocmai pentru este „câinele de pază al democrației”. Fie că vă place Antena 3 sau nu (și dacă nu, aveți oricând libertatea de a schimba canalul), nu este normal ca sute de oameni ce își câștigă existența ca jurnaliști, tehnicieni, cameramani etc. să fie somați, fotografiați, tratați ca niște infractori periculoși, printr-o acțiune de intimidare fără precedent. În cazul oricăror spețe de acest gen, este absolut legală încercarea unei reconcilieri, medieri, a unei negocieri între stat și cei asupra cărora are un drept de creanță.
Mă întreb care este beneficiul bugetului de stat dacă se golește o clădire pe care se poate obține o chirie extrem de bună, întrucât „chiriașii” nu fac politica guvernului și aduc în discuție deseori subiecte incomode celor care dețin la un moment dat „laurii puterii”. Are statul un plătitor de chirie mai bun pentru acel sediu? De ce nu se exercită dreptul de preemțiune la care are dreptul orice ocupant de bună-credință al unui imobil, conform legislației românești?(…)
Voi utiliza la Bruxelles căile parlamentare pentru a atrage atenția asupra acestui derapaj, pentru a ne bate împreună cu cei care cred că libertatea de opinie, dreptul de a gândi și de a te exprima liber sunt drepturi fundamentale ale omului și condiții ale libertății și democrației” afirmă Nicolai. (B.I.)

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. bai, norico, s-a aflat ca antena 3 mai are 3 sedii complet echipate de unde poate emite. deci tot ce face e circ. totul pentru ca voiculescu sa nu plateasca prejudiciul. iar tu, ca o rusofila pro-psd ce esti, aperi mafia.

  2. Alex e un postac udristo-securist ce activeaza si pe alte site-uri.Evident, transmite un text dictat de stapani cu o importanta componenta de dezinformare.Este o aberatie sa crezi ca Antenele au cheltuit milioane de euro pe niste sedii nefolosite!In al doilea rand, asa-zisul „prejudiciu” , de fapt o inventie securista, a fost deja recuperat prin confiscarea imobilelor acum doi ani.Nimeni nu a impiedicat statul sa valorifice cladirile fara evacuarea chiriasilor.Cât despre cine e rusofil, Alex sa-i intrebe mai bine pe sefii lui despre relatia cu Alro….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998