CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Ministrul Daea s-a prezentat foarte bine la Bruxelles”

1 comentariu / 1436 vizualizări / 25 ianuarie 2019

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a afirmat, azi, că ministrul Agriculturii s-a comportat foarte bine la Bruxelles, în audierile din Comisia pentru pescuit, primind aplauze din partea celor prezenţi, după ce a spus că trebuie făcut un plan de vânătoare pentru cormorani deoarece aceştia s-au înmulţit foarte mult şi distrug acvacultura.

Norica Nicolai a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, conform News.ro, că atât cormoranii, cât şi focile distrug acvacultura şi că trebuie luate măsuri împotriva lor.

“Apropo, să ştiţi că domnii miniştri s-au comportat foarte bine la Bruxelles în audierile în comisie. Eu l-am avut pe Daea, care a fost foarte bun, a luat aplauze. Problema noastră este că noi, Parlamentul European şi Comisia, am ajuns la concluzia ca aceste păsări şi un animăluţ, foca, asta e problema nordicilor, ne distrug culturile de acvacultură. S-au făcut nişte studii, în Danemarca, Suedia, în diverse ţări în care s-a constatat că mănâncă milioane de euro din bani europeni pentru că dacă pun puiet în bazinul de acvacultură şi am cormorani în exces s-a terminat, nu mai am peşte”, a explicat Norica Nicolai.

Ea spus că l-a rugat pe ministrul Daea să fie de acord cu amendamentele propuse, precizând că trebuie un plan de vânătoare la cormorani.

“Am zis că ne pare foarte rău, trebuie să facem ceva că altfel dăm banii la păsări. Şi l-am rugat pe domnul Daea să fie de acord cu amendamentele făcute deja de noi. Suntem în grup din toată Europa şi transpartinic. (…) Eu i-am pus întrebarea pentru că trebuia să îi spun foarte clar să îţi intre bine în cap trebuie să facem un plan de vânătoare la cormorani că altfel ăştia în Delta Dunării nu mai fac nimic pe acvacultură”, a explicat europarlamentarul ALDE.

Ea a precizat că toată lumea din comisie a fost mulţumită de răspunsul lui Daea, care a primit aplauze.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Deci, deciziile anterioare ale CCR ar putea fi obligatorii și pentru judecătorii de la CCR ?

    ,,(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.”

    ,,DECIZIA Nr.98
    din 7 februarie 2008
    asupra cererii de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională
    dintre Preşedintele României şi Guvernul României, formulată de
    primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu”

    ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998