CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Ministrul Justitiei are tupeu, ar fi trebuit sa demisioneze de ieri”

1 comentariu / 3104 vizualizări / 15 martie 2016

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European) cere demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Europarlamentarul a declarat, azi, pentru PSnews.ro, că interceptările nu mai pot rămâne apanajul SRI, „pentru că au rămas o perioadă îndelungată – şi ar fi interesant să ştim cât din anchetele DNA sunt făcute cu contribuţia SRI-ului”.

„Ar trebui trimise la o autoritate naţională de interceptare, care să respecte toate drepturile şi garanţiile procesuale şi care să nu aibă niciun fel de legătură cu instituţii care sunt implicate în urmărirea penală – ştiut fiind faptul că SRI-ul nu trebuie să aibă competenţe de urmărire penală”, a detaliat vicepreşedintele ALDE european. ”Pentru că cel puţin doamna ministru (care pe mine m-a dezamăgit profund) spunea că o va ţine în consultare publică (ordonanţa – n.r.) cinci minute pe site. Asta era declaraţia dumneaei. Ei bine, Legea 24 (din 2000 – n.r.) cu privire la normele de tehnică legislativă obligă la o anumită conduită. Or, pentru mine, un ministru care poate nu ştie legea (şi dacă o ştie şi nu vrea să o respecte este şi mai grav!) şi un ministru care pune în paranteză drepturile omului în procesul penal este un ministru care ar fi trebuit să demisioneze de ieri. Văd că doamna are suficient de mult tupeu să stea şi astăzi în această funcţie.

Revenind: ordonanţa despre care vorbeam este curat neconstituţională! SRI-ul n-are atribuţii de urmărire penală – nu le poate avea, prin Constituţie. Deci absolut incorect se rezolvă o situaţie de neconstituţionalitate, creând o altă împrejurare de neconstituţionalitate. Şi în raport de această chestiune, doamna ministru trebuie să plece”, a acuzat europarlamentarul.
Chestionată în legătură cu viitoarele sale acţiuni pe această temă, Norica Nicolai a replicat că va pune în discuţia Comisiei Europene conduita ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

 

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Madam Pruna nu ar fi trebuit sa fie nominalizata pentru aceasta functie…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998