CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Nicolai: Ne aşteptăm ca preşedintele să nu respecte rezultatul alegerilor

0 comentarii / 1304 vizualizări / 19 noiembrie 2012

Ne aşteptăm ca preşedintele Traian Băsescu să nu respecte rezultatul alegerilor parlamentare, a afirmat într-o conferinţă de presă vicepreşedintele PNL Norica Nicolai.

„Sancţiunea e prevăzută în Constituţie, se numeşte suspendare şi domnia sa ştie foarte bine lucrul acesta, îl sfătuim ca măcar în ultimii ani ai săi de mandat să pună totul pe o singură carte, aşa cum a promis cândva, când a fost ales preşedinte şi să respecte Constituţia României”, a declarat Nicolai, ieri, conform Agerpres.
Ea a spus că doreşte să facă „un apel la normalitate”. „Ceea ce ne îngrijorează este acest mesaj dat de ARD, de PDL, dar şi de preşedintele Băsescu, implicat pe deplin în această campanie în conformitate cu care votul popular nu este reprezentativ şi nu contează. Se spune că nu va fi numit premierul care va rezulta din opţiunea electoratului în decembrie, ci un premier marcat de interesul naţional”, a menţionat europarlamentarul liberal.

Ea nu crede că preşedintele se consideră singurul depozitar al interesului naţional din România.
„Ni se spune că Ponta nu va fi premier, dar dorim să le atragem atenţia că Ponta va fi premier nu pentru că este candidatul USL, ci pentru că românii vor desemna ca formaţiune câştigătoare în alegeri USL şi, în mod firesc, Ponta are întreaga susţinere a USL-ului. Cu siguranţă USL-ul va câştiga peste 50% din mandate şi nu există niciun impediment constituţional pentru ca premierul să nu aparţină acestei formaţiuni politice”, a spus Nicolai.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998