CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Nicolai: ”Numirea procurorului-sef european e politica”

1 comentariu / 1246 vizualizări / 27 februarie 2019

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a explicat, pentru DC News, care sunt întrebările pe care i le-ar pune Laurei Codruța Kovesi, candidat pentru funcția de procuror-șef european, ce va fi audiată marți de Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European.
„În primul rând, o întrebare ar fi despre viziunea cu privire la ce crede ea că înseamnă parchetul european, care sunt competențele și cum va coopera cu statele care nu sunt membre ale acestui mecanism de cooperare consolidată, pentru că, știm foarte bine, că, dacă se pune problema unor fraude cu banii UE, criminalitatea a devenit transfrontalieră și, ca atare, va fi limitată în a face anchete.
În al doilea rând, aș întreba-o dacă înțelege să coopereze cu serviciile secrete din țările UE și dacă vrea să le dea competențe, așa cum a făcut în România. Aceasta este o experiență pe care o posedă și aș vrea să știu dacă vrea să o implementeze la nivelul UE. Două întrebări ar fi de ajuns pentru că mai mult timp nu ai alocat”, a spus Norica Nicolai.

Europarlamentarul a explicat și cum funcționează mecanismul de alegere a procurorului șef-european. „Numirea este politică, se votează nu se face propriu-zis o evaluare pe bază de note sau calificative. Nu este o evaluare profesională. Cine are cele mai multe voturi este câștigătorul etapei. După mine, Kovesi nu prea are cum să câștige pentru că regulamentul spune că cele două instituții care decid sunt Consiliul și Parlamentul European și ar trebui să fie aceeași decizie. Adică ar fi o mare problemă dacă Parlamentul European ar decide altfel, pentru că deja consiliul a ales candidatul francez”, a mai spus Norica Nicolai.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. vpn ایفون Hi would you head stating which blog platform you are functioning with? I’m organizing to begin my own website before long but I’m having a challenging time selecting among BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The purpose I inquire is due to th

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998