CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”OUG pentru contestatia in anulare e necesara si absolut fireasca”

4 comentarii / 3218 vizualizări / 25 ianuarie 2019

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, consideră “necesară și absolut firească”, propunerea ministrului Justiției Tudorel Toader pentru o Ordonanță de Urgență a Guvernului prin aprobarea căreia persoanele condamnate de „complete nelegal constituite” să poată depune contestații în anulare. Mai mult, Norica Nicolai le acuză, conform Evenimentului zilei, pe Livia Stanciu și Cristina Tarcea de “abuz în serviciu” pentru formarea completelor de cinci judecători la ICCJ.

Atât Norica Nicolai cât și Renate Weber, europarlamentare ALDE, apreciază și sprijină proiectul legislativ al ministrului Justiției, Tudorel Toader. “Este necesar pentru că completele nelegal constituite sunt motive în actualul cod de nulitate absolută a procesului. Și în condițiile astea, când eu am prevedere deja în cod, eu trebuie să fac în așa fel încât să pot să pun această prevedere în vigoare, ca atare să repun în termen pe cei care au ieșit din termenul pentru contestația în anulare. Deci este absolut firesc”, a declarat Norica Nicolai, după conferința “România și statul de drept între percepție și realitate”, organizată de ALDE Constanța.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Dar a spus Tudor Chirilă, nas de cimpanzeu, creier cât nuca, că se prescriu faptele celor abuzați. :)))))

  2. In Romania, constitutia se aplica doar daca este vorba de interesul lui Iohannis, al neo-marxistilor de la Bruxelles, a unor ambasade si a multi-nationalelor. In rest, „constitutia nu este constitutionala”.

  3. Cat de prost sa fii sa crezi ca o contestatie in anulare egal prescriere sau ce mai indruga cei care au cap dar nu si minte. Prin aceasta ordonanata li se da dreptul celor care au fost judecati de completele nelegal constituite , dar si procurorilor de caz, sa ceara rejudecarea procesului. Unii o vor face, altii nu. Rejudecarea inseamna ca orice solutie este deschisa. In fond judecatorii sunt tot aceeasi, dar intr-o alta componenta. Iar acestia pot: pastra fosta hotarare, sa dea o condamnare cu suspendare, achitare, o alta condamnare mai mare sau mai mica. De unde rezulta ca scapa coruptii? Dar vrea cineva a gandeasca? Nici betivanii si bosorogii de la Bruxelles nu vor sa gandeasca. De ce le este asa de frica de aceasta OUG? Pentru ca aduce la lumina mizeriile sistemului de injustitie din Romania patronat si de Bruxelles? Ca le da in cap cu MCV-ul?

  4. Contestatia in anulare este de fapt un drept al omlui!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998