CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Nicolai, pentru Euronews: ”E de neacceptat ca legile sa fie facute sub presiunea strazii”

5 comentarii / 46091 vizualizări / 8 februarie 2017

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a explicat, într-un articol publicat pe siteul Euronews, sitauația din România creată după ordonanța guvernului Grindeanu pentru completarea Codului Penal, politicianul afirmînd că e vorba de o procedură de rutină care nu poate fi anihilată de voința străzii.

”Anul acesta, România sărbătorește 10 ani de la admiterea în UE. În acest interval, conform principiilor constituționale, diverse guverne au elaborat peste 1200 de ordonanțe de urgență, dintre care 34 în domeniul justiției. Guvernul instalat în decembrie anul trecut a adoptat o ordonanță de urgență cu unicul scop de a modifica Codul penal în acord cu dispozițiile Curții Constituționale” afirmă Nicolai.

”Acest lucru trebuia să se întîmple acum doi ani, dar toate celelalte guverne au preferat să ignore subiectul și să mențină un Cod penal în contradicție cu Constituția. Politicieni din opoziție, ca și unii cetățeni din România, au considerat că aceeste modificări nu au fost operate în mod transparent și că ele ar fi menite să favorizeze anumiți lideri politici investigați ori condamnați în cazuri de corupție
În opinia mea, într-un stat european guvernat de legi, legislația e validă dacă e adoptată de parlament ori de alte instituții abilitate în acest sens. Oricît de fragilă ar fi democrația, e de neacceptat ca legile să fie făcută în stradă, sub presiune și emoțional. Făcînd asta, am ignora cel mai important mecanism demcoratic, care e votul popular” mai spune Nicolai, adăugînd că ”recentele evoluții din România, caracterizate de ample proteste de stradă, sunt rezultatul unei bătălii politice care, din păcate, nu s-a încheiat după alegeri”.

”Lumea în care trăim e una complexă, cu dezbateri și dileme, și ar trebui să fie așa și pe mai departe, mulțumită dialogului. O gîndire standardizată crează condiții pentru o societate ”simplificată”, în care ne conformăm ultimelor indicații de pe Facebook ori Tweeter, fără a mai gîndi cu mintea noastră. De aici și pînă la radicalizarea care apare ulterior e doar un pas mic, pe care sper că o Românie europeană nu îl va face. Nu după 10 ani de îmbrățișare a valorilor și principiilor europene” conchide europarlamentarul. (B.I.)

 

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. D-nă Nicolai,suntem de acord și vă susținem în acțiunile dv la Bruxelles,dar dorim,ca alături de ceilalți PARLAMENTARI PATRIOȚI,să fiți mai activi și mai vocali în Parlamentul European,zădărnicindu-le mârșăviile trădătorilor de Țară,dar și în presă!Cu respect și susținere din partea noastră,Lidia Pascu și familia

  2. norica nicolai imputea platourile de televizune pe unde mergea , la fel precum grigore cartianu. 2 nespalati.

  3. Doamna Nicolai. felicitari pentru interventia concisa si foarte profesionista!

  4. …” O gîndire standardizată crează condiții pentru o societate ”simplificată”, în care ne conformăm ultimelor indicații de pe Facebook ori Tweeter, fără a mai gîndi cu mintea noastră.” foarte bine spus pana aici …dar ce te faci cand indicatiile vin de la liderii de partid care au uita aproape imediat dupa ce au fost alesi …de ce au fost alesi…si care conform sefului de aprtid al doamnei incep sa foloseasca expresii de genul..”am castigat facem ce vrem”…”au riscat si au pierdut, ce vor sa le dau eu banii?”…organele de justitie sa aplice legea nu sa o comenteze…Politicienii voteaza legi care le apara interesele si nuinteresul general iar dupa aceea, pentru ca nu sunt scrise bine, niste magistrati trebuie sa se spele cu ele pe cap! de ce guvernantii nu au organizat consultari? ca de fapt asta era necesar si poate nu se ajungea la presiunea strazii! Ne cred pe toti prosti si incapabili sa intelegem…de aia nu se comunica ma gandesc! Domnul iordache credea ca vorbeste cu niste gaini bete! Nici dupa ce si-a dat demisia nu a inteles ca este principalul vinovat si ca a jignit o tara intreaga cu aroganta si sufiecienta declaratiilor lui,chiar daca comanda venea de la sefu!. Daca se chinuia sa explice, sa faca o campanie de informare publica nu se ajunge la strada doamna Nicolai!!! dar cu legi votate la 12 noaptea, nediscutate, fara pic de informare nu te poti astepta decat la presiunea strazii. Asa ca inainte sa dati vina pe strada uitati-va in curtea voastra a politicienilor…Si cand vine sa faceti curatenie in ograda dumenvoastra de ce nu mai sunteti vocala? de ce nu va mai auzim vocea? Atunci o sa imi ridic palaria in fata dumenavoastra! Pana atunci demersul dumneavoastra nu inseamna pentru mine altceva decat repetarea cuvintelor sefului dumneavoastra de partid (am uitat sa pun in fata arogantului) spuse de o maniera mai calda si mai impaciuitoare ca sa aiba oares’ce efect. Sunt de acord cu cineva care spunea intr-un comentariu „Societatea CIVILA romaneasca incepe sa REFUZE a mai fi COBAIUL ABUZURILOR DIN JUSTITIE” si as adauga eu din Parlament. ce ziceti de asta doamna Nicolai??

  5. Dar sa fie făcute de infractori e ca și cum ai pune lupul paznic la oi !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998