CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: PNL vrea intoarcerea la regimurile totalitare

6 comentarii / 3319 vizualizări / 12 august 2019

Liderul Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai, acuză PNL de manevre politice spcifice statelor totalitare, după ce prim-viceliderul Rareș Bogdan a clamat nevoia introducerii mandatului imperativ în Constituție.

”Remarc o tendinţă nouă la vârful PNL, şi anume atracţia către totalitarism!” a scris Nicolai pe Facebook.

”Am citit cu uimire cum mai noul venit în conducerea PNL Rareş Bogdan a lansat cu uşurinţă în spaţiul public o idee specifică regimurilor totalitare: introducerea mandatului imperativ pentru aleşi!
Constituţia României interzice în mod explicit mandatul imperativ la articolul 69 ( „mandatul imperativ este nul de drept”). Au fost însă vremuri, pe care nimeni nu ar mai vrea nici să şi le aminteacă, darmite să le retrăiască, când mandatul imperativ era literă de lege : în regimul comunist !
Pe plan mondial, acest tip de mandat imperativ este specific unor ţări precum Coreea de Nord, Pakistan sau Cuba. De altfel, Consiliul Europei, Parlamentul European şi Comisia de la Veneţia critică aspru tendinţele de introducere a mandatului imperativ.
Oare asta vrea să însemne europenismul de tip nou, susţinut de oamenii dlui Klaus Iohannis ? Întoarcerea la practicile regimurilor totalitare?” a punctat Nicolai.

În replică, Rareș Bogdan își susține și mai puternic punctul de vedere:

”Da, sustin in continuare interzicerea TRASEISMULUI politic, pleci, mai ales daca esti votat pe lista unui partid politic, ca deputat, senator, europarlamentar ITI pierzi automat mandatul castigat pe lista acelui partid. Asa mi se pare normal, si spun asta oricat de mult voi fi atacat. Da, sustin introducerea mandatului IMPERATIV la deputati, senatori, primari, europarlamentari” a scris el pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Intr-o oarecare masura, dl. Bogdan are dreptate!Totusi, ce ne facem atunci cand lideri precum Dragnea, ori Pinalti, ori Basescu sau oricine ar fi, dau ordine netransparente pentru votarea unor mizerii, iar cei care nu se supun sunt exclusi in mod abuziv?!Cum rezolvam problema asta, d-le Rares?!

  2. cine e barbatul din poza?

    • Așa arăți tu?

  3. @asd! Tot asa te uiți la măicuța ta si te scapa? Epstein s-a sinucis! Dinca e pe cale! De ce plm nu le urmezi exemplul?

  4. Hopa, a inviat mamaie! Nu numai ca a inviat dar mai si vorbeste, Babette pleaca si la razboi! Bre da’ matale n-ai ceva nepotei pe acasa? Nu vezi ca incurci lumea cu panseurile matale din anii ’50? Pai ametitul ala de Rares Bogdan a confundat traseismul politic al parlamentarilor cu mandatul imperative, ca el e ziarist si nu jurist. In ignoranta lui si-o fi zisd ca imperative inseamna obligatoriu, adica intri in parlament pe lista ALDE, ramai la ALDE ca sa fiu elegant si sa presupunem prin absurd. Toata lumea s-a prins de greseala juniorului infatuate, numai matale ba.

    Basca faptul ca e o eroare de strategie sa fii la ALDE si sa critici pe cei de la PNL si USR, niciun alegator de-al lor nu va fi convins vreodata sa dea votul ALDE, dar asta nu e de mintea norichii.

  5. Neonazismul aterizeaza de la Cluj !!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998