CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Presedintele are o lipsa de reactie cronica!”

1 comentariu / 1861 vizualizări / 13 iunie 2018

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a criticat lipsa de reacție a președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește cererea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul motivării deciziei CCR din data de 7 iunie.

Concret, europarlamentarul susține, într-o declarație pentru PSnews.ro, că lipsa de reacție a lui Klaus Iohannis este una generală, nu doar în speța Kovesi, adăugând că acest mod de a trata lucrurile este unul lipsit de respect pentru „ordinea constituțională”.

„Lipsa de reacție a președintelui nu am văzut-o numai astăzi, în această conjunctură a unei decizii cu privire la respectarea unei decizii a Curții Constituționale. Președintele are o lipsă de reacție cronică față de ceea ce se întâmplă în România și mă refer la atributul de mediator în chestiuni care țin de public. Probabil că obligațiile pe care le are președintele, condiționările pe care le are, nu-i permit încă să ia o decizie corectă, care este aceea a respectării Constituției. Dar în orice caz, președintele nu mai poate continua în aceeași manieră ca și până acum, pentru că ar însemna o lipsă de respect față de ordinea constituțională care poate antrena consecințe mult mai grave decât această tăcere”, a spus Norica Nicolai.

Întrebată despre data la care Klaus Iohannis ar putea să anunțe o decizie, Norica Nicolai a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla în câteva zile.

„În mod normal, conform Constituției, deciziile Curții Constituționale sunt de aplicare imediată. Eu sper ca în câteva zile președintele să ne comunice decizia Domniei Sale”, a încheiat Norica Nicolai.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. luces para fiestas …The data mentioned inside the article are a number of the most beneficial available …

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998