CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Prezumtia de vinovatie, tot mai prezenta la toate nivelele”

1 comentariu / 1830 vizualizări / 10 iunie 2015

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai atrage atenția, într-o postare pe Facebook, asupra unui fenomen tot mai întîlnit, și anume folosirea prezumției de vinovăție și blamarea publică a unor persoane mai înainte de a li se stabili o vină.

”Tendința de a folosi prezumția de vinovăție este din ce în ce mai prezentă la toate nivelele, iar instituțiile ce o folosesc pentru o legitimare de moment nu se gândesc la efectele acestui tip de comportament pe termen lung.
Am atras ieri atenția, în plenul Parlamentului European, asupra faptului că blamarea publică poate duce la distrugerea unor afaceri și a unor vieți. OLAF a deschis în anul 2013 un număr de 20 de investigații cu privire la firme românești ce au accesat și utilizat fonduri SAPARD. În cele din urmă, OLAF a constatat suspiciuni (!) de fraudă într-un singur caz. Totuși, aceste investigații au provocat falimentul acestor afaceri și deci distrugerea unor întreprinderi oneste, de familie. I-am întrebat pe reprezentanții Comisiei Europene cine răspunde pentru ruinarea acestor oameni, dar și de faptul că prin astfel de acțiuni se creează o decredibilizare a instituțiilor, a bătăliei împotriva corupției, dar și a Uniunii Europene în ansamblul ei” mai scrie europarlamentarul. (B.I.)

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Curva asta nu spune ca USL a sabotat aceste fonduri pentru ca afaceriile erau facute pe vremea lui Boc ,dupa blocare se laudau la tv cat de corupti erau cei de la PDL,si cand OLAF a deblocat conturiile se laudau ca ei au atras fonduriile ,sunt foarte josnici acesti USL

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998