CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Nicolai: ”Raluca Pruna trebuia sa-si dea de mult demisia”

2 comentarii / 2245 vizualizări / 13 septembrie 2016

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, luni seară, că binecunoscuta grilă de salarizare a judecătorilor şi a procurorilor, impusă de către guvernul Dacian Cioloş prin ordonanţă de urgenţă, este „ilegală”, „neconstituţională” şi „jenantă”, conform PSNews.ro.

„În opinia mea, orice formulă discriminatorie între magistraţi, orice formulă de salarizare care îi privilegiază pe unii este absolut ilegală şi neconstituţională, dar şi jenantă faţă de o categorie de magistraţi. Această discriminare pe care a propus-o ministrul Justiţiei prin ordonanţa de salarizare este inacceptabilă. Deşi înţeleg foarte bine că magistraţii nu au dreptul legal de a face grevă, le înţeleg revolta şi cred că primul-ministru este obligat să retragă această ordonanţă de salarizare”, a spus Nicolai.
Norica Nicolai a precizat că nu a întâlnit o astfel de situaţie de criză nici în perioada când a activat ca procuror, nici după aceea.
„Este prima dată când avem de a face cu o revoltă evidentă, comunicată prin mijloace de presă, a magistraţilor împotriva unui guvern”, a spus europarlamentarul.
În continuare, vicepreşedintele grupului ALDE european a atras atenţia că Raluca Prună ar fi trebuit să îşi dea demisia imediat după celebra afirmaţie conform căreia „discuţia despre drepturile omului e un lux teoretic”. Nu în ultimul rând, Norica Nicolai a dat asigurări că va ridica problema justiţiei din România în Parlamentul European.

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Raluca Pruna nu isi poate da demisia, fiindca ordinele se executa , nu se discuta!Momentan , doamna Pruna a fost detasata in interes de serviciu la UM -Ministerul Justitiei si va ramane acolo pana se va intoarce la agentura din Bruxelles.

  2. dar apărținătoarele agenturii Soros , nu ?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998