CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Raportul MCV atentează asupra statului de drept în România”

6 comentarii / 5440 vizualizări / 16 noiembrie 2018

Comisia Europeană a prezentat marți raportul MCV, având opt recomandări suplimentare pentru România, cerând puterii de la București să suspende punerea în aplicare a legilor Justiției și să le revizuiască în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și GRECO. În replică, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai declară, pentru PSNews.ro că raportul MCV atentează asupra statului de drept în România, calificând decizia de a lua din competența ministrului justiției propunerile pentru procurori drept ”o încălcare gravă a Constituției noastre”.

„A impune permanent constituționalități este în afara cadrului juridic admis între UE și România. În plus, acest raport, prin recomandările finale este defapt un atentat explicit la statul de drept în România pentru că în orice stat european, statul de drept este analizat în raport de prevederile Constituțiilor interne. Ori a ne cere să nu respectăm deciziile CCR și implicit Constituția României pentru că a lua din competența ministrului justiției propunerile pentru procurori este o încălcare gravă a Constituției noastre este excesiv și contrar Tratatului pentru că domeniul justiției este un domeniu de subsidiaritate. Noi suntem în acest moment într-o zonă de cooperare consolidată, dar care nu poate afecta în niciun mod dreptul unui stat suveran de a avea propriile opțiuni cu privire la arhitectura instituțională a sistemului de justiție. Deci este absolut excesiv, absolut politizat și de neaplicat în legislația internă din România”, a declarat europarlamentarul.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Bre mamaie. Chiar nu intelegi, sau chiar te faci ca nu vezi cum administrati tara? Cine mama dk crezi ca va mai pune stampila pe alde matale? Gees

    • Țara nu este administrată în totalitate de Securitate. Ciobanii din Securitate ar dori să vămuiască toate furturile.

  2. Administratia PSD-ALDE e slaba spre proasta, ca toate administratiile post-decembriste. Dar nu inseamna ca daca recomandarile Comisiei de la Venetia devin din facultative obligatorii se va imbunatati actul de guvernare in Romania. Doar va scadea ponderea capitalului autohton – oricum insignifianta – in economia locala, iar numarul angajatilor cu salariu minim pe economie va creste. Si-n felul asta si saracia absoluta si relativa, care-s oricum cele mai mari din UE.

  3. Franklin, nu ai înțeles nimic. Mai citește textul, cu atenție mai mare de data asta. Nimeni nu își poate permite să impună unei țări reguli care contravin constituției respectivei țări.

  4. Romani iubitiva pe voi si tara voastra !

  5. De acord cu pdv al ALDE

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998