CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Nicolai: Refuzul de a divorta de Clinton a costat-o politic si electoral pe Hillary

2 comentarii / 4681 vizualizări / 9 noiembrie 2016

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai are o explicație foarte interesantă a eșecului lui Hillary Clinton în alegeri. Mai precis, aceasta a ratat, cu ani în urmă, șansa de a-și lua destinul în mîini și de a-și păstra demnitatea, divorțînd de Bill Clinton după scandalul Lewinski, lucru care a costat-o, în ochii americanilor. Femeile din America nu au mai perceput-o drept o femeie de forță, ci doar pe cineva agățat de statutul de Primă Doamnă, scrie Nicolai pe Facebook.

Alegerea lui Trump – ”o pierdere personală pentru unii lideri de la București”

”În luna august, după o vizită în Statele Unite, mărturiseam prietenilor mei că America nu mai este ceea ce a fost, ceea ce știam noi că este. Atunci am văzut pentru prima dată oameni care umblau într-o rulotă de-a lungul și de-a latul țării pentru a-și găsi un loc de muncă. Am înțeles în acel moment că prima șansă la prezidențialele din noiembrie este a lui Donald Trump.
Astăzi, se caracterizează alegerea lui Trump ca fiind o mare catastrofă, atât la Bruxelles cât și la București, iar de la televiziuni la oameni politici, toți își pun problema pierderilor beneficiilor pe care le-am putea avea în relația cu Washingtonul. Dacă la Bruxelles, îngrijorarea este de înțeles prin prisma dosarelor aflate în negociere, cum este TTIP, a înțelegerilor bilaterale de liber schimb, la București am perceput aceste reacții ca pe o pierdere personală a multora dintre liderii politici. Nu înțeleg de ce, pentru că România este totuși stat suveran și nu unul dintre statele Americii” scrie Nicolai.

” Trump va privilegia pacea și nu războiul”

”Indiferent de declarațiile de campanie ale lui Donald Trump, alegerea lui nu ne poate afecta negativ atâta timp cât știm să ne consolidăm instituțiile. Reamintesc doar afirmația unuia dintre liderii republicani, John McCain, care întrebat fiind ce influență va avea alegerea lui Trump asupra procesului democratic în State, spunea că nu poate fi negativă întrucât America are instituții și nominaliza România ca exemplu de țară care nu le are. Dacă vom avea instituții și oameni politici capabili să consolideze și să onoreze aceste instituții, relația noastră cu SUA nu va avea cu nimic de suferit. Iar în ceea ce privește încercarea unor politicieni români care acum se înghesuie să își găsească prietenii și lucruri în comun cu guvernările republicane, le consider eforturi în zadar.
Pentru mine, ziua de astăzi are o anumită importanță pentru România: înțelegând să aibă o relație bună cu Rusia, Trump va privilegia pacea și nu războiul și cred că pentru spațiul nostru geo-politic, având în vedere ambițiile Rusiei în Marea Neagră, este un lucru bun.
În plan politic, alegerea lui Trump este una simbolică: mesajul este împotriva oamenilor politici providențiali. După omul providențial Obama și un mandat de 8 ani care nu a schimbat major viața oamenilor simpli în State, deși așteptarea a fost mare, astăzi oamenii l-au ales pe Trump care este departe de a fi un personaj providențial. Campania lui electorală s-a adresat publicului larg, nu a fost o campanie pre-fabricată, așa cum ne-am obișnuit cu campaniile americane, pentru care analiștii politici, consultanții de imagine sunt decisivi” mai spune liberala.

De ce a pierdut Hillary Clinton

”De data aceasta, cel care a adjudecat alegerile, indiferent de câte lucruri politically incorecte ar fi spus, a fost Donald Trump, un personaj care este și gândește ca americanul de rând și care a avut curajul să își exprime aceste gânduri public, un lucru neobișnuit în campaniile electorale. De cele mai multe ori, candidații, vrând să placă, spun ceea ce vrea să audă publicul. Publicul american a vrut de această dată să audă că își pierde locurile de muncă din cauza imigrației ilegale, a vrut să audă că fabricile americane se închid după ce sunt cumpărate de către companiile chineze, a vrut să audă că și celelalte țări membre NATO trebuie contribuie financiar la această Alianță. Toate acestea l-au făcut câștigător pe Donald Trump, aflat într-o luptă inegală cu marile grupuri de interese americane, iar voturile obținute de Partidul Republican, care va avea o majoritate covârșitoare, spun foarte multe vizavi de percepția asupra Partidului Democrat.
Cu siguranță, vom avea o schimbare de paradigmă, pentru că Trump va încerca să refacă visul american: asta înseamnă preocupare pentru clasa de mijloc care a pierdut foarte mult de-a lungul administrațiilor Clinton și Obama, va continua să se adreseze omului simplu, a cărui limbă o vorbește. Oamenii au perceput acest limbaj în cadrul dezbaterilor electorale, pe care toți analiștii și media le calificau câștigate de Hillary Clinton, dar adept al unui limbaj normal, oamenii l-au înțeles, l-au acceptat și l-au crezut totuși pe Trump. Hillary Clinton a fost o candidată creată de consultanți, cu interese clare în zona de Wall Street. În plus, contribuția de 19 milioane de dolari la campanie din partea lui George Soros este elocventă în acest sens.
Trump are cu siguranță șansa de a schimba o lume: adepții globalismului nu cred că vor fi foarte fericiți, nici marile companii multinaționale, care sunt obișnuite să își pună președinți și lideri politici care să le apere interesele. Dacă Trump va reuși, așa cum a promis, să facă o guvernare pentru popor, atunci cu siguranță al doilea mandat la Casa Albă va fi tot al lui.
Un singur lucru aș mai vrea să adaug: cred că doamna Clinton a pierdut alegerile pentru că nu a reușit de-a lungul anilor să își facă imaginea unui lider politic puternic. Ar fi avut această șansă, ieșind printr-un divorț dintr-un scandal public umilitor și arătând că ține mai mult la propria demnitate decât la statutul de primă doamnă. Deși anii au trecut, cred că femeile din America pe care ea miza ca sprijin necondiționat prin prisma solidarității feminine, nu au reușit să o asimileze unei femei de forță, ci doar unei foste prime doamne pentru care a contat extrem de mult acest statut” conchide eurodeputatul ALDE. (B.I.)

alde

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Madam Clinto a fost si ea un fel de nicusordan in politica americana, macar prin prisma sponsorului principal. Nu a afectat-o nedivortul de sot. Atitudinea ei de atunci, cand a infierat-o pe protagonista si si-a aparat sotul, desi, incorecta, a lansat-o in politica mare. Se stia ca e in spatele discursului public al sotului, poate cea mai implicata prima doamna., la fel cum se stia de legaturile familiei cu oculta finantelor…In ciuda suportului logistic urias, sau poate tocmai de-aia, America reala a ales sa vada cum e si fara „elita” care-i traseaza viata, care alege cine traieste si cine nu, cine e deplorabil si cine „superior”…poate inca n-a venit vremea „omului nou”. Cand si corporatiile isi vor muta sediile in tari cu mana de lucru ieftina (s-a mai intamplat, vezi companiile IT in India!), alegatorii doamnei Clinton ii vor ierta pe „americanii de rand”, care l-au votat pe Trump…Sau poate nu, ca spalarea creierului e ireversibila.

  2. Cum le știe deșteapta asta de fostă procuroare, dacă află cei de la NASA de ea, o fac pachet și o trimit pe Pluto!!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998