CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: ”Roexit nu e solutia, trebuie să ne continuam parcursul european”

3 comentarii / 7393 vizualizări / 2 octombrie 2018

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, respinge vehement scenariul ieșirii României din UE și spune că acestea sunt, de fapt, opinii ale unor persoane pe rețelele sociale preluate și rostogolite ulterior de alții, ”Trebuie să ne continuăm parcursul european” spune eurodeputata, menționînd, totuși, că țara noastră are dreptul al respect din partea celorlalte state ale UE.

”Dincolo de starea de emoție creată la București – și, poate, pe bună dreptate, pentru că discursul dlui.Timmerman a fost unul umilitor și nedrept față de România -, faptul că a refuzat orice argument contrar opiniei cu care venise deja pregătit, cel puțin în prima parte a dezbaterii, pentru noi a creat convingerea că este un joc absolut politicianist, electoral dar și motivat de niște interese financiare” afirmă Nicolai, pentru Inpolitics.
”Pentru că, în paralel cu această dezbatere la Bruxelles se discută două rapoarte care propun condiționarea accesului la fondurile europene de existența statului de drept. Eu cred că această poziție este total abuzivă, contrară Tratatului, atîta vreme cît evaluarea statului de drept într-un stat membru nu este un mecanism instituit la nivelul european. Dați-mi voie să cred că, în mod arbitrar, se caută motive pentru ca fondurile europene să fie mai puțin accesate în statele din Est din moment ce aceste state sunt principalele lovite de chestiuni care vizează statul de drept. Dar este de neacceptat faptul că există politicieni în România care fac afirmații referitoare la ieșirea din UE utilizînd postări pe care diverse persoane le fac pe Facebook. Eu, personal, deși găzduiesc o reuniune la Bruxelles, cu privire la statul de drept în România, la care participă experți britanici, dar și dl. Daniel Dragomir, mă delimitez în mod clar de opinia exprimată de acesta și nu cred că Ro-exit este soluția pentru România ci, dimpotrivă, România, ca stat membru al UE, trebuie să-și continue acest parcurs european, dar este nevoie să solicite și să impună mai ales respect și să fie tratată cu demnitate. Nu am încălcat niciun fel de standard european care să ne plaseze în afara valorilor uniunii, dimpotrivă, cred că tot ce se întîmplă la București e o încercare de a respecta atît regulie democratice cît și statul de drept” mai spune Nicolai. (B.I.)

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. D-na Nicolai are dreptate, pune problema „politically correct”, dar dl. Timmermans si cei din spatele lui sunt manati de alte interese, nu de propasirea UE.In fapt, Olanda doreste cu ardoare sa preia Portul Constanta si de aceea ne santajeaza de ani de zile.In plus, eurocratii si americanii sunt disperati ca isi pot pierde agentii de influenta gen Kovesi si fac tot posibilul sa tina Romania in genunchi.Au incercat si cu Polonia si Ungaria , dar nu prea le-a iesit.Ma intreb, cum ar fi daca tarile din Estul Europei ar iesi din UE si ar crea o structura separata sub umbrela de securitate a SUA?!

 2. UE este o structură supranațională care se dorește a fi inițial o federație în care națiunile să dispară treptat, mai apoi un singur stat( deja are un steag propriu, au vrut ei și contituție, va avea și o armată etc.).
  Doamna Nicolai mai bine să se întrebe de ce în calitatea dânsei de europarlamentar nu poate iniția legi, așa cum poate un parlamentar din orice țară; nu mulți știu că legile pot fi inițiade decât de komisarii europeni, care sunt persoane nealese de nimeni, parlamentul având mai mult un rol decorativ. Ar mai trebui să se întrebe de ce diferite țări sunt pedepsite atunci când refuză să preia imigranții economici din Africa sau Asis; credeam că UE este o uniune vamală nu o dictatură condusă de birocrați.
  urmăriți discursul lui Václav Klaus din parlamentul european: https://www.youtube.com/watch?v=ljAANHPkrAE&t=91s

 3. Prin Intrarea in Uniunea Europeana, Romania a devenit o semi-colonie, un stat leguma.

  Singurii romanii care au profitat de intratrea tarii in UE sunt euro-parlamentarii, care au obtinut salarii si pensii barosane. In rest, pentru amarasteni, saracie, frustrare si deziluzii.

  Uniunea Europeana este buna pentru expansiunea economica si politica a Germania si pentru marile companii exportatoare de vestul Europei.

  Cine spune ca a dat norocu peste romanii pentru ca si-au gasit de lucru in azilele de batrani din occident, ca salaori in constructii sau ca zilieri la cules de capsuni prin Spania sau Italia este un tampit.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998