CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: Romanii din Marea Britanie sa voteze impotriva Brexit

7 comentarii / 3651 vizualizări / 22 iunie 2016

”În timp ce Bruxelles-ul se confruntă în aceste zile cu emoția rezultatului referendumului de mâine din Marea Britanie, un partid „intens preocupat” de conservarea identității sale ideologice și doctrinare, mă refer la PNL, partidul din care am făcut parte și am fost exclusă, se pregătește de o „emoționantă” fuziune cu UNPR, încercând să își consolideze poziția politică, în totală contradicție cu ceea ce liderii săi sau chiar președintele Iohannis pretind că este: un partid reformat” scrie europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, într-o postare pe Facebook.

Nicolai face o interesantă paralelă între situația PNL și cea din UE, afirmînd că, în ambele cazuri, vina o poartă liderii politici mărunți, aflați sub vremuri:

”Acesta este și motivul pentru care aleg ziua de astăzi pentru a face o paralelă: asistăm cu toții, din ce în ce mai neputincioși, la un anumit tip de politică, care constituie una dintre cauzele existenței votului de mâine. Este o politică a populismului ieftin, a dorinței de putere cu orice preț, astfel că ajungem să punem în pericol nu doar identitatea istorică a unui anume partid dintr-o țară din Est, ci chiar ajungem să compromitem proiectul politic cel mai revoluționar pentru Europa, un proiect construit după al Doilea Război Mondial de oameni înțelepți care știau să facă politică având la bază promovarea unor valori morale: Uniunea Europeană.

Această decădere, acest dublu limbaj al unor lideri politici mici din țările membre UE au dus la existența acestui vot de mâine, care nu numai că a generat emoții, radicalism, ură, dar a devenit o manifestare politică care a luat forme criminale: o femeie implicată în politică, deputată și fostă membră a Parlamentului European, a fost asasinată pentru convingerile sale pro-europene. Cu un gust amar, pot doar adăuga că, în ceea ce privește țara noastră, asasinatele politice au alte forme.

Sunt doar câteva motive pentru care doresc să mă adresez celor care vor vota mâine, românilor cu cetățenie britanică, de la care mă aștept să dea un vot pentru rămânerea Marii Britanii în UE. Este o așteptare legitimă, pentru că sunt conștientă că ei, cei care știu ce înseamnă democrația occidentală, o democrație pentru care au făcut sacrificii personale, sunt conștienți în același timp de nevoia de Uniune Europeană, nevoia de comunitate de valori, nevoia de libertate de mișcare sau nevoia de a-i determina pe români să fie altfel.

Dincolo de criticile pe care le putem enumera, dar nu este cazul în acest moment, cu privire la ce se întâmplă azi în UE (aceste lucruri se întâmplă la Bruxelles, la Londra sau la București), există această explicație: ceea ce se întâmplă este cauza directă a faptului că liderii sunt mici, sunt sub vremuri și nu sunt capabili să își depășească condiția unui interes meschin, acela de a-și aduce partidele la putere și de a fi întotdeauna parte la beneficiile puterii.

Un englez spunea că puterea tinde să corupă și că puterea absolută corupe în mod absolut. Suntem în prezența unei corupții absolute la putere și sunt convinsă, fără a spune prea multe cuvinte, fără a da argumente românilor care vor vota mâine, pentru că argumentele le au ei, că dacă ne pasă de România, dacă ne pasă de Uniunea Europeană, trebuie să dăm un vot negativ Brexit-ului” mai scrie eurodeputata. (B.I.)

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Asa e , doamna Nicolai, liderii sunt mici si slabi, dar asta se vrea de catre cei care-i manevreaza!Romanii cu drept de vot in Marea Britanie sigur vor vota impotriva Brexit, dar daca UK va iesi din UE poate se vor trezi la realitate si birocratii de la Bruxelles!

  2. cine e norica nicolai? un om neimportant pe plan european sau national

  3. cei mai multi romani din Marea Britanie nu au cetatenie britanica ca sa voteze!

  4. Rromanii care au fost si mai sunt in uk AU DISTRUS O GAMADA DE CASE UNDE INCHIRIAU SI NU AU PLATIT CHIRII.Mai mult, fiind evacuati si plecand in alte locuri au lasat datorii imense nu numai la chirii dar si la impozitul pe case.In Marea BRitanie cine inchriaza plateste impozitul pe casa. Alti rromanasi din astia furau cabluri de la autostrazi, de la linia ferata, plumb de pe acoperisurile bisericilor, etc. Altii tot din astia, familii intregi furau din trenuri de la pasageri. Altii au fost prinsi cand au fost evacuati ca faceau bordel in casele inchiriate unde nici nu plateau chiria.Au fost dati pe posturile de televiziune, incepand cam cu un an in urma ca fiind cetateni romani.S-a bagat spaima ca vin romanii salbatici si pradatori, adevarate hoarde jefuitoare peste britanici. DE aici rezultatul asta cu iesirea din UE, de frica tziganilor romani. Ar trebui ca statul roman sa faca dosare la toti care au datorii sau au fost la inchsoare in Marea Britanie si sa ii pedepseasca pe nenorociti care au stricat numele tarii noastre. sA li se opreasca iesirea din tara la toti astia.IMpotentii de politicieni romani sunt de vina ca aveau informatii despre mizeriile tziganesti cu mult timp in urma.Tziganii criminali vin acasa si trateza cu dispret populatia romaneasca saraca care plateste toate impozitele la stat. Tziganii nu platesc nimic nicaieri,asa cum am scris mai sus.

  5. Unii zic ca sunt doua cauze cu brexitu asta: una ca UE devine instabila si ca se vede ca Nato pune trupe in fostele tari comuniste cu un scop clar de a le folosi, altfel nu se justifica cheltuielile.Ovreii migreaza masiv spre Marea Britanie. Astia stiu prin mafia lor globalista de inalt nivel lor cum va fi viitoru.Din Franta s-au mutat anult trecut sute de ovrei.A doua cauza ca Marea britanie devine pepiniera protejata a ovreimii pentru ca aici cresc viitorul lor rege-imparat/regina-imparateasa .Asta a fost visu lor de sute de ani. Marea Brit a facut statul Izrael in 1917 cand a dat pamant lor acolo. Ala Micu printu George si sora lui Charlota care sunt ovrei (mama ovreica Goldscmit).La Ovrei se ia dupa mama neamu lor.Deci aici au si finanta mondiala,Englezii sunt o specie razboinica,impunatori fizic, robotizati numai buni de folosit la scopuri inalte geopolitice ovreiesti pe post de unelte.Acolo in Marea Brit au si Marsoneria puternica globalista.Acolo in Marea Brit totul e organizat dupa moda funebra a marsonilro,toata viata sociala. Si biserica crestina e alor,fac totul pe invers.E de toata groaza.pentru cine pricepe cat de cat .Sunt lumi complet paralele:una a saracilor si alta a nobilimii.Nu se poate trece din una in alta aproape deloc.Nu exista justitie pentru saraci pentru ca costa foarte mult.Acuma sa vedem cum vor organiza tara asta dupa ce va iesi din UE.Vor avea tot felul de privilegii internationale, dar intern va creste nivelul de nazis-fascism (corporatism)zic unii ca britanicii trebuie tinuti sub control strans de catre judanimea zionista.Mai ales in locul unde ei cresc viitoarea lor dinastie.Pe Ala Micu il pazesc ca disperatii cu peste 50 de politai platiti din bani publici.Si Dl Obama a pozat dand mana cu Ala Micu.Asta a fost un semnal dat la toti sa priceapa. cum sta cu viitoru.De ce judanii europeni migreaza in masa spre Marea Britanie?Romania sa se pregateasca de ce e mai rau…si cu sef de stat si servicii secrete condusi de neam strain…si cu judanimea la butoane in stat si tziganii interlopi nepedepsiti si neplatitori de impozite si amenzi, bilete la transport, piata neagra, liberi la orice fapte criminale .Sa speram ca Printu Charlus englezu nu va pati nimic pe la noi in vizitele lui.Asta ne-ar mai trebui.Fereasca Dumnezeu!Britanicii sunt si sub ocupatie militara americana cu multe baze militare,ca si Germania.

  6. America se autodistruge luptand pentru izreliti.Imperiu lor cade pe zi ce trece din cauza situatiei interne disperate.America impinge UE in directia dictata de zionisti.Unii zic ca America a impus brexitu ca sa serveasca cauza zionista. de a dstruge arabimea ca e nevoie de spatiu vital pentru judani.Se spera ca va izbucni un conflict deschis intre Izrael si judanii din diaspora in curand.Aia din Izrael se vor sefi la toti judanii, dar aia din diaspora inghit cam greu situatia.Statul lor s-a format ca urmare a activitatii din diaspora.

  7. Your’s is a point of view where real incinlegelte shines through.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998