CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai schimba la Strasbourg regulile in cazul interventiilor pe mare

1 comentariu / 2807 vizualizări / 6 iulie 2016

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai și-a susținut aseară, în plenul PE întrunit la Strasbourg, proiectul Regulamentului ce pune bazele Agenției Comunitare pentru Controlul Pescuitului, pe care l-a coordonat în calitate de raportor din umbră din partea grupului ALDE.

”Este un pas înainte făcut la nivelul Uniunii Europene, cu un obiectiv ambițios: coordonarea celor 316 de agenții naționale ce lucrează pe acest domeniu prin intermediul a 70 de structuri diferite. În final, ne propunem ca, îmbunătățind comunicarea şi viteza de reacție în cadrul acestor structuri, să creștem controlul frontierelor UE, siguranța şi securitatea la graniță, precum și în interiorul statelor membre” a declarat europarlamentarul, într-o postare pe Facebook.

”Autoritățile naționale care îndeplinesc funcții de pază de coastă sunt responsabile cu o gamă largă de sarcini în domenii diverse, precum siguranța, securitatea, salvarea pe mare, controlul frontierelor, controlul vamal, protecția mediului și aplicarea legii în general. La nivel european există, în prezent, 316 astfel de autorități naționale(…) Datorită acestei propuneri, operațiunile de supraveghere, de prevenire și de control maritim vor fi coordonate la nivel european, pentru a îmbunătăți cunoașterea situației maritime și pentru a susține acțiuni coerente și eficiente în ceea ce privește raportul cost/rentabilitate. Această propunere urmărește să permită celor trei agenții europene care se confruntă, printre altele, cu catastrofe în mare, să își coordoneze operațiunile pe mare și să facă schimb de informații utile pentru acțiunile pe care le desfășoară. Agenția Europeană pentru Controlul Pescuitului, Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă și Agenția Europeană pentru Paza de Frontieră și de Coastă trebuie să poată coopera, punându-și în comun capacitățile de acțiune și făcând schimb de informații de supraveghere în beneficiul siguranței și securității maritime” mai scrie Nicolai. (B.I.)

 

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. E un domeniu foarte sensibil, iar d-na Nicolai nu a avut o misiune usoara.Felicitari doamnei pentru finalizarea raportului!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998