CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Nicolai: ”Se vrea ca Romania sa devina subiect de campanie pentru unele tari din Vest”

9 comentarii / 3646 vizualizări / 11 aprilie 2019

Luni, la propunerea grupului parlamentar al PPE, va avea loc o nouă dezbatere pe tema situației statului de drept din România, fără ca asta să presupună, însă, și adoptarea vreunei rezoluții concrete. Motivul dezbaterii îl reprezintă așa-zisele îngrijorări ale unor parlamentar europeni în legătură cu modificarea codurilor penale prin ordonanță de urgență.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, comentează decizia, pentru Inpolitics:
”La final de mandat, Parlamentul European a decis o nouă dezbatere, săptămîna viitoare, privind statul de drept în România, la propunerea PPE, practic, în chiar ultimele zile ale sesiunii. După părerea mea, nici nu mai era nevoie de demonstrat că în această campanie electorală tema principală va fi discursul autoritar în legătură cu România, căreia i se reproșează faptul că a pus la cale modificarea codurilor penale prin ordonanțe de urgență. Lucru care nu s-a întîmplat, însă, și nici nu cred că se va întîmpla, urmînd ca parlamentul să fie cel responsabil de modificări. Desigur, ar fi fost grozav ca PPE să reacționeze, dacă nu ante, măcar postum, și după ce fostul guvern Cioloș a modificat aceleași coduri printr-o ordonanță de urgență dată pe furiș și care opera zeci și zeci de modificări dintr-un condei. Se pare că, din perspectiva popularilor europeni, unele guvernări sunt mai ”urgente” decît altele. În plus, se creează o situația paradoxală și deloc confortabilă pentru ministrul Justiției, dl.Tudorel Toader, căruia unii îi reproșează că vrea să modifice respectivele coduri prin ordonanțe, iar alții exact contrariul.
Devine tot mai limpede, cred, că, deși subiectul corupției se regăsește în toate statele Uniunii Europene, o decizie eminamente politică plasează corupția strict în Est și în special în țări ca România, Polonia și Ungaria, coincidență sau nu, țări care au îndrăznit să aibă, uneori, poziții proprii în politica unională” conchide europarlamentarul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Este mai mult decat politica de partid si campanie electorala.

  Prin actiunile Germaniei si a subordoatilor acesteia din Romania, tara noatra este manevrata dupa cum vrea Rusia.

  • „Auzi Codrine ca am ajuns la minus”

   Aide capu’ vostru de distrusi

   • MSD a ajuns sub UDMR, de ALDE nu mai vorbește nimeni. Poeții scriu ode numai despre USRI-PLUȘ.

 2. Iar ai inviat mamaie? Cheltui banii pe nemancatii astia de pe bloguri?
  Dar parca poza nu va avantajeaja, nu seamana cu aia in care trioul liberal arata superb. Renata la 20 de ani, inca ovala, Norica si Calina la 25 cate anisori fiecare, suta de kile mai putin per pachet.

  • Nu mai zic nimic de mapa profesională.
   S-a văzut în cazul lui Augustin Lazăr ca am fost obligat să mănânc căcat cu polonicul, zdreanța era procuror torționar securist.

   • Pofta buna, Parhanghele

    • Atât eu cât și întreaga propagandă securistă, la ordinul SRI, dimpreună cu PDL, USRI-PLUȘ și PMP mâncăm căcat cu polonicul zi lumină noapte plină.

 3. Referitor la K.E. va relatez ca in ultimul timp nu a fost vizitata de sora ei din RFG, dar aceasta urmeaza sa soseasca in vizita in Romania in aprilie 1986.

 4. Ce a fost tata lui Ludovic Orban?
  mu) O victimă a regimului comunist?
  ie) Șef serviciu la Serviciul Raional Stalin.

  Hă, cum ne-am adunat toți la fel, grămadă, în același loc. Știț dară că mi-s, nu litoral, ci membru USRI-PLUȘ. E bine că PDL se duce în jos, dar deasupra MSD, pen’că-n frunte-i SRI.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998