CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolai: USL solicită MJ, CSM şi Inspecţiei Judiciare o anchetă cu privire la scurgerea de informaţii

0 comentarii / 1726 vizualizări / 14 august 2012

Uniunea Social Liberală a solicitat, prin trei sesizări diferite, Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi Inspecţiei Judiciare începerea unei anchete cu privire la scurgerea de informaţii referitoare la referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi la listele electorale pe baza cărora acest scrutin popular s-a desfăşurat, a anunţat azi, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul PNL Norica Nicolai.

Nicolai a adăugat că speră ca CSM să dea curs solicitărilor USL, deoarece această situaţie este ‘umilitoare’ pentru statutul magistraţilor. ‘Considerăm că este umilitor şi degradant pentru statutul magistratului să continuăm să ne comportăm ca într-un stat bananier, ca într-un stat unde totul, ca mesaj, se transmite prin televizor, fără o minimă responsabilitate. Toate cele trei sesizări sperăm să fie primite în limitele prevăzute de lege şi invoc Statutul de funcţionare şi organizare al CSM, Legea 317. Sperăm că CSM va da curs de urgenţă solicitărilor noastre şi să procedeze la o investigare foarte clară. Dacă încercăm să mimăm un proces judiciar în beneficiul politic, România încetează să mai fie stat de drept’, a susţinut ea. Europarlamentarul PNL a spus că interceptările telefonice ar fi trebuit să fie avizate de magistraţii Înaltei Curţi dacă se dorea prelungirea termenului, adăugând că nu au fost prezentate dovezi că acest document ‘legal şi obligatoriu’ există.

‘Eu consider că această autorizaţie de interceptare provizorie care, în baza articolului 92 indice 1 din Codul de Procedură Penală, poate fi dat pe 48 de ore de către procurori, trebuie, dacă este cazul şi se conturează săvârşirea unei fapte penale, prelungit printr-o autorizaţie dată de magistraţii Înaltei Curţi în condiţiile legii. Or, această autorizaţie nu am auzit să existe. Parchetul ar fi putut să facă publică existenţa acestui document legal, obligatoriu pentru interceptarea în continuare’, a apreciat, conform Agerpres, aceasta.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998