CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicolicea: ”Intensificarea arestarilor in campanie pune tara intr-o lumina proasta”

0 comentarii / 1433 vizualizări / 28 noiembrie 2012

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea (UNPR), spune la RFI ca „intensificarea solicitarilor de arestare preventiva in cursul campaniei electorale, stiind ca este foarte greu sa aduni cvorumul necesar, pune in lumina proasta Parlamentul si tara”. El acuza procurorii de rea credinta.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a sesizat Comisia juridica in legatura cu cererea Ministerului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, stabilind ca aceasta are termen pana pe 1 decembrie sa elaboreze raportul. Eugen Nicolicea crede ca „si votul de astazi si votul din plenul urmator va fi marcat de campania electorala. Adica nimeni nu-si permite sa voteze altfel decat cum da bine la electorat, tinand cont de campania electorala. Asta s-a intamplat si in cazul Trasculescu in comisii si pe urma acesta si-a dat demisia. Si de asemenea, va fi marcat si de absenteismul caracteristic campaniei electorale. Sunt foarte multi parlamentari care nu se mai regasesc pe liste, numarul de parlamentari din partea USL a scazut dupa alegerile locale, pentru ca au fost multi parlamentari alesi presedinti de Consilii Judetene sau primari. Si atunci, fiind cu cvorumul la limita, evident ca si acest lucru este un impediment”.

Nicolicea vrea „mai multe dovezi”

Eugen Nicolicea considera ca „ar trebui ca Parchetul sa puna mai multe dovezi in sensul arestarii preventive, adica cum incurca justitia, cum influenteaza martorii, cum este un pericol public. Or o infractiune continuata pe o perioada mai lunga de timp, chiar daca ea ar exista nu justifica iminenta unei arestari preventive”. Intrebat daca si-ar dori ca dovezile sa fie prezentate Parlamentului, vicepresedintele Camerei a raspuns: „Aproape niciodata nu se prezinta. Se pune dosarul la gramada si fara nici un fel de explicatii cu privire la arestarea preventiva sau la inceperea urmaririi penale”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998