CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicovala si ciocanul

0 comentarii / 6740 vizualizări / 6 iulie 2011

Doua recente incidente sunt de natura sa redestepte si sa amplifice o alarma mai veche. Care incepe cu cateva extrem de triste constatari. Praful s-a ales din faimoasa “axa Bucuresti – Washington – Londra “, anuntata cu multa fanfaronada de Presedintele Traian Basescu, inca de la inceputul primului mandat. Praful s-a ales si din angajamentul Romaniei, luat in fata presedintelui Clinton, la Bucuresti, si anume de a fi o punte intre Est si Vest.
Praful s-a ales si din parteneriatul nostru istoric cu China. Ca sa nu mai vorbim de rolul, altadata pozitiv, jucat de Romania in relatiile dintre statele arabe, Israel si Europa. Dar cea mai ingrijoratoare e pozitia periculoasa in care ne aflam azi. Am reusit sa ne strecuram intr-un mod de-a dreptul imbecil intre nicovala si ciocan. Nicovala ruseasca si ciocanul american.
Este un inceput de saptamana de cosmar. In care insusi Dimitri Medvedev, presedintele Rusiei, aflat la Soci, si nu cu orice imprejurare, ci la consiliul NATO Rusia, il acuza pe presedintele Romaniei. Ii bate obrazul. Solicita in fata reprezentantilor NATO sa ia atitudine. Pentru ce? Pentru gravele alegatii ale sefului statului roman, lansate cu prilejul uneia dintre atat de frecventele sale derapaje din ultima vreme. Atunci cand l-a jignit atat de grav pe Regele Mihai. Cu acelasi prilej, el este autorul unei balbe ingrozitoare. Pentru un sef de stat. Mai intai, a afirmat, jignindu-i pe romani, ca oastea tarii a invadat Basarabia, uitand ca acela a fost teritoriul romanesc, confiscat de Rusia comunista prin Pactul Ribbentrop – Molotov. Dupa care, da din lac in put. Si spune ca si el ar fi procedat ca Antonescu. De data asta, uitand de crimele facute la Iasi, in Transnistria si la Odessa, la ordinul maresalului Antonescu impotriva comunitatilor de evrei, de tigani, dar si de rusi. Crime de razboi, combinate cu Holocaustul. Declaratia, fara precedent, a presedintelui rus vine sa intareasca acuzatiile lui Dimitri Rogozin, ambasadorul rus la NATO si ale Ministerului de Externe de la Moscova, care au taxat declaratiile locatarului de la Cotroceni drept nerusinate. Si care trebuie dezavuate de Europa civilizata. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998