CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nicusor Dan arunca bomba: ”USR sa aiba candidat propriu la prezidentiale”

2 comentarii / 2464 vizualizări / 12 iunie 2017

Fostul și, poate, viitorul lider al USR, Nicușor Dan, aruncă o bombă într-un interviu difuzat azi de siteul vice.com: el spune că partidul fondat de el trebuie să rămînă adversar al liberailor și că, în 2019, trebuie să aibă propriul candidat la președinție, neexcluzînd posibilitatea ca acela să fie chiar el.

”Eu constat că de fiecare dată când PSD-ul a fost bătut, a fost bătut de o alianță cu partide destul de diferite în ea. Mai constat că o fuziune a două partide care erau fiecare la 20%, PNL și PDL, au făcut împreună un partid de 20%. Deci, eu cred că USR trebuie să meargă pe direcția pe care a pornit, fără compromisuri, să convingă că face ceea ce a promis, să comunice asta, pentru că, din păcate, la marele public ajung puține dintre lucrurile pe care noi le facem, și va crește organic, pentru că nu va ajunge foarte curând la 50%, nu trebuie să ne facem iluzii. În programul cu care am candidat la Cluj la congres am spus că va trebui să ajungem undeva la 25% până la următoarele alegeri și, din poziția asta de, sperăm al doilea partid din România, să poată să negocieze formarea unui guvern” spune Dan. Întrebat direct dacă asta însemnă un traseu clar distinct de cel al PNL, el confirmă:
”Fără îndoială, iar aici pot să vă spun că e aproape consens în USR”.

Întrebat, de asemenea, dacă asta înseamnă candidat propriul la prezidențiale, Nicușor Dan declară: ”Da. În primul tur. Iar în turul doi va fi clasicul „toată lumea împotriva PSD-ului””.
El nu respinge ideea candidaturii proprii la Cotroceni, deși afirmă că ”Nu e scopul meu în viață. Eu sunt un om de echipă, deși circumstanțele nu par să spună asta (râde). Sunt niște alegeri importante care urmează: alegerile la Primăria Capitalei. Cea mai bună persoană pe care echipa o va desemna, aceea ar trebui să fie candidatul USR. Însă, opinia mea e fermă că ar trebui să fie un candidat distinct de candidatul PNL în primul tur”.

Mai mult de atît, Dan îi aduce critici directe lui Klaus Iohannis:

”Aș fi vrut să-l văd mai activ în a impune teme de la înălțimea funcției lui, în a impune teme care să oblige partidele să se poziționeze în largi dezbateri publice și care apoi să se transforme în politici publice. De exemplu, o critică pe care i-o fac este că a promulgat legea alegerilor locale cu alegerea primarilor într-un singur tur, fără ca măcar să o trimită înapoi la Parlament”. (B.I.)

foto: aktual24.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. partidul irelevant si pro-gay usr se lupta cu pnl , nu cu psd. plicusor ban face ce stie mai bine, e sluga penalilor din psd

  2. sunt de acord, domnule Nicusor Dan, va rog sa o sustineti pe Alina Mungiu Pippidi, macar e desteapta si va spuneti ce sa faceti ca habar nu aveti pe ce lume traiti!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998