CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nimic sfint – Cum a ajuns Dumnezeu agent electoral pentru Basescu

0 comentarii / 1828 vizualizări / 15 februarie 2011

În preajma alegerilor prezidențiale din 2009, între multele metode de convingere a electoratului să voteze cu Traian Băsescu și nu cu Mircea Geoană ori Crin Antonescu s-a numărat una extrem de ”neortodoxă”, deși are strînsă legătură cu Biserica.

Concret, în perioada alegerilor, au fost postate pe Youtube o serie de clipuri religioase, care rezistă eroic și astăzi, sub genericul ”Cuvîntul lui Dumnezeu pentru poporul român” ori, în altă variantă, ”Cuvîntul lui Dumnezeu pentru Traian Băsescu”, în care pe ecran se derulează texte creștinești, citite teatral de o voce masculină. Numai că, din loc în loc, textul scris a suferit niște mici ajustări, în sensul introducerii unor fraze care nu au legătură cu textul religios original și nici nu sunt citite de nevăzuta voce. Inserțiile au puțină legătură cu ortodoxia și multă cu politica. Una pro-Băsescu. Alte texte sunt pro-Băsescu și anti-PSD din start, fără a mai fi nevoie de inserții.

Nu doar pe Youtube au fost postate asemenea materiale, ci și pe diverse alte siteuri, în special din Republica Moldova, pe unul dintre acestea, spre exemplu, figurînd îndemnuri de genul: ”Nu da înapoi, popor român! Nu-ţi vrea decât binele cel ce stă acum cârmaci pentru tine înaintea neamurilor de pe pământ, şi e curat cu inima pentru tine şi e dârz cu duhul, chiar dacă stricăciunea de pe pământ ţine toate neamurile de pe el sub piedica de a nu mai putea omul pe nicăieri pentru Dumnezeu şi cu El peste viaţa lui. O, neam român, nu te vinde iarăşi robiei fiarei roşii! Nu te da iar să cazi în capcana duhului minciunii omului care-ţi spune minciuna că va fi pentru tine cu cele din el. O, e numai duh de trufie în cei ce se zbat acum cu război pe faţă la porţile tale ca să pună mâna pe cârma corăbiei române prin valurile vremii de acum. Iată-i, îşi mărturisesc pe faţă dorinţele arzătoare de glorie a lor, şi nicidecum grija lor de soarta ta, ci sunt porniţi să-şi facă jocul propăşirii lor, nu să te scoată pe tine din cleşte, ţara Mea, neam român”.

Pentru ca Traian Băsescu să izbîndească în alegeri se mai spune și că ”Războiul pentru răsturnarea lui e mare şi e din întuneric, şi e şi la lumină. Eu, Domnul, lupt şi încă voi lupta pentru binele tău între toate relele care dau să te prindă iarăşi sub robie şi voi sta de veghe cu îngerii şi cu sfinţii pe vatra ta şi voi privi lucrarea ta, inima ta, şi te voi insufla de la Mine tainic, căci războiul cel împotriva ta este aprig, şi nu împotriva celui de la cârma ta se războiesc aceştia, ci împotriva binelui tău, o, ţara Mea cea de azi”.

Evident, ”fiara roșie” nu putea fi decît PSD și echipa lui Mircea Geoană, așa cum rezultă explicit și din postările pe Youtube, pe care le prezentăm mai jos.

Marea întrebare este ce specialist portocaliu de campanie ar fi putut avea o minte atît de inventivă (să nu spunem bolnavă) pentru a se coborî pînă la a-l plasa pe Traian Băsescu în topul favoriților lui Dumnezeu însuși, dovedind că în politică nu mai e nimic sfînt? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998