CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

No comment. Prioritatile lui Iohannis: centenarul Unirii si sefia Consiliului U.E. 2019

3 comentarii / 3114 vizualizări / 16 septembrie 2015

Într-un discurs susținut azi în fața Parlamentului, președintele Klaus Iohannis și-a prezentat prioritățile, subliniind că ”nu avem timp de pierdut”: sărbătorirea centenarului Unirii din 1918 și preluarea, în 2019, a șefiei Consiliului UE.

”Ne apropiem de momentul în care vom marca împlinirea, în 2018, a 100 de ani de stat român modern și apoi de preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a anului 2019. Trebuie să ne asumăm clar, încă de acum, unde ne vor găsi aceste două evenimente, cum se va prezenta România în fața lumii și cum se vor prezenta instituțiile noastre în fața propriilor cetățeni.
Voi discuta serios cu Guvernul și voi veni în fața Parlamentului cu o serie de propuneri pentru ca România să fie pregătită atât pentru sărbătorirea Centenarului, cât și pentru preluarea Președinției Consiliului UE.

Acestea sunt temele majore pe care le avem pe agendă. Avem provocări mari, dar și oportunități mari. Și mai ales, nu avem timp de pierdut. Nu avem timp de pierdut cu discuții sterile sau de dragul imaginii. Avem o responsabilitate, iar cei care vor veni după noi ne vor judeca și evalua după deciziile pe care le luăm astăzi” a spus președintele. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. si ce, tu vrei sa sarbatoreasca ca psd-ul revolutia din octombrie? iohannis nu e cu rusii si chinezi precum ponta si psd-ul

  2. […] Acestea sunt temele majore pe care le avem pe agendă. Avem provocări mari, dar și oportunități mari. Și mai ales, nu avem timp de pierdut. Nu avem timp de pierdut cu discuții sterile sau de dragul imaginii. Avem o responsabilitate, iar cei care vor veni după noi ne vor judeca și evalua după deciziile pe care le luăm astăzi” a spus președintele, citat de inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998