CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

No comment: Tismaneanu o compara pe Kovesi cu Papa Ioan Paul al doilea

14 comentarii / 4201 vizualizări / 20 septembrie 2019

Politologul Vladimir Tismăneanu scrie, pe Facebook, că desemnarea Laurei Kovesi drept procuror șef european e comparabilă cu alegerea polonezului Karol Wojtyla drept Papă, în 1978.

”Stiu, este o hiperbola, dar nu pot sa-mi stapanesc gandul. Pentru noi, intr-un fel, numirea Laurei Kovesi ca procuror-sef al UE inseamna ceea ce-a fost pentru polonezi alegerea cardinalului Karol Wojtyla drept Papa Ioan Paul al II-lea. Era in 1978, propaganda regimului Gierek s-a dezlantuit dupa vechile retete kaghebiste. In 1979, Papa a mers in Polonia, a fost un moment de extaz al libertatii. Lupta acestei femei de un curaj greu de egalat cu un sistem putred, venal, metastatic, este una din acele pagini care ne dau dreptul sa vorbim, fara urma de ezitare, despre istoria onoarei in Europa de Est. Abia astept prima vizita oficiala a procurorului-sef al UE la Bucuresti…” scrie Tismăneanu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

  1. Dnul Tismenitski, pentru ca asta este numele lui adevarat de urmas al KGB-istului de taica-sau, sper sa dea ochii in iad cu Ceausescu! Sa primeasca o muie de aia de la Scornicesti! Asa cum o ia asd de fiecare data cand da vina pe psd ca nu are erectii!

  2. Au ajuns urmașii stalinistilor cominternisti care au venit calare pe tancurile sovietice in numele internaționalismului proletariatului ,și care au fost alungați in hăul istoriei de Ceaușescu, sa ne propovăduiască și glorifice acum noul marxism european și slugile lui.

  3. Pupincurism in stare pura.Are experienta baiatu

  4. Cat de penibil poate sa fie Tismaneanu! Limba lui de intelectual fin cauta un dos de soi. Si e pe cale sa-l gaseasca la Bruxelles. Saltul de la Cotroceni la Bruxelles, pe care e pe cale sa-l faca limba tovarasului Tismaneanu, denota calitatile remarcabile ale ipochimenului.

  5. „Tovarăşa e de o viaţă eroul naţional
    Iar existenţa ei de luptă – o glorioasă biruinţă
    Pe drumul răscolit de patimi sub arcul ţării triumfal,
    În tot ce face ea aduce un spor de cinste şi candoare,
    Un înţelept şi un fluviu de omenie
    Pecetea ei de puritate se simte în fiece lucrare
    Pe unde calcă cresc izvoare şi macii îi înfloresc sub paşi.” (autor, C.V.Tudor).

  6. Odele din vremea lui Ceausescu se ridica azi in numele altor contemporani. Aceeasi mizerie in numele DEMOCRATIEI, aceeasi oameni LIPSITI DE COLOANA VERTEBRALA.Aceeasi tara in care A DISPARUT SPERANTA.AU DISPARUT BARBATII….

  7. Parodoxurile justitie de tip „Caracal”. Romania, corupta Europei, a ajuns „legistul” Europei.

    Germania si Franta, jupanii Uniunii Europene, nu au dorit sa-si asume functia de calau al politicienilor europeni. De ce sa-si murdareasca ei mainile, de ce sa-i urasca pe ei clasa politica, asa ca au numit un trepadus din Romania. Dupa ce ne-au facut coruptii Europei, pentru a fi desconsiderati de toata lumea, acum ne fac hingherii politici ai UE, ca se ne urasca toata Europa.

  8. Păi e o asemanare buna,cum a fost folosit Wojtyla in înselarea lui papistaseasca de stapanitorii lumii,tot asa o sa fie folosita si ea.Doua „imagini bune” folosite pe post de momeala pt a manipula si înjuga prostimea sub calcàiul Antihristic.

  9. Mai, astia-s morti de mult, numai ca nu le–a spus nimeni asta…Daca dezgroparul securitatii, ala care i-a proptit in functii pe ruda, pe samanta, dupa chipul si asemanrea sa, tocmai ce a fost dovedit in instanta drept cea mai jegoasa veriga securista, turnatorul ala nesimtit, care-si rezolva problemele profesionale si personale cu turnatorii mizere, ala care a functionat numai ca o butaforie numita Petrov si si-a imaginat ca exista, doar ca niste securisti cinici l-au folosit ca pe o carpa, ei bine, Basescu a fost „deconspirat”, deci toate marionetele puse de el in functii ar trebui sa ne spuna public ce altceva, decat Basescu, i-a recomandat pentru functiile din care au supt urias de la buget…Tampenia aia cu ce treba mare (!) a facut matrozul ca a condamnat comunismul e pentru prostii carora le place sa fie prostiti…Basescu a condamnat numai bucata nationalista din comunism, asa i-a putut reevalua pe stalinistii importatori de tortionarism…si pentru asta merita o condamnare reala, cu executare, nu stalpul infamiei, ca spetza asta de indivizi e imuna la rusine…

  10. Toți securiştii ăştia, mai acoperiți, mai descoperiți, se susțin unii pe alții. Tisminețki a dus-o foarte bine şi în perioada comunistă, şi în perioada capitalismului de cumetrie.
    Dacă se va trece la altă formă de organizare statală, va face tabula rasa şi va fi din nou în fruntea bucatelor.

  11. Cred ca Dl. Tismăneanu, distinsul politolog care condamna comunismul împreuna cu Președintele Petrov a rămas cu ceva oftica in organism când la fel de distins, filosoful Liiceanu a numit-o pe baschetbalista “ slujirea”( nici nu știe câta dreptate avea).
    Așa că-și-a luat revansa

  12. O sluga odioasa fiu de comunist …acum e neomarxist si ar merita scuipat in piata publica! Sictir lingau de dos securist! …al lui Petrov!

  13. Tismaneanu este o Himalaie a pupikurismului romanesc… De neegalat…

  14. […] No comment: Tismaneanu o compara pe Kovesi cu Papa Ioan Paul al doilea […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998