CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Noaptea mintii: PNL vrea sa schimbe prin lege modul de redactare a articolelor de presa

1 comentariu / 1998 vizualizări / 28 iunie 2022

Trăsnaia momentului vine de la PNL: într-o interpelare parlamentară către ministrul liberal al Cercetării, Sebastian Burduja, deputatul Mugur Cozmanciuc îi cere să se implice în schimbarea modului în care presa redactează știrile, pentru ca ele să fie mai ușor de înțeles de către tineri. Și nu e singura idee trăsnită a deputatului.

”În urma studiului Digital News Report pentru acest an, care a fest elaborat de Reuters Institute, Universitatea Oxford, în parteneriat cu Facultatea de Jumalism și Științele Comunicării a Universității din București, s-a concluzionat că oamenii evită să citească știri care au un impact negativ asupra stării lor de spirit sau care au potențialul de a porni discuții pe care ei doresc să le ocolească, precum cele despre cazurile de COVID-19 sau Războiul din Ucraina” susține deputatul PNL.

”Aproximativ patru din zece (38%) respondenți recunosc că au evitat adesea sau uneori știrile, procentul fiind în creștere față de 29% în 2017. Din păcate, Studiul Digital News Report semnalează cea mai mare scădere a încrederii în știri în rândul românilor, comparativ cu tot eșantionul global (33%).

Față de cele prezentate, vă rog să precizați în răspunsul dumneavoastră:

1. Întrucît una din cele mai recurente explicații în rândul tinerilor a fost limbajul dificil pe care redactorii de știri îl utilizează, credeți că ar putea fi luate măsuri în acest sens?
2. Printre motivele pentru care oamenii evita conținutul informatic se numără și un sentiment de neputință. Credeți că ar putea fi inițiat un proiect legislativ care să introducă o secțiune de ,,Ce pot face eu pentru a ajuta?” la sfârșitul știrilor cu o importanță crescută?”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Vor să ”reglementeze” / controleze total „presa“, de fapt, şi inventează pretexte.
    Profitând de zisa pandemie de Covid, PNL a mai închis presa liberă, prin sluga sa Andi Manciu (de a făcut parte şi din staff-ul de campanie de la ultimele prezidenţiale ale lui Iohannis, ocupându-se de campania pe Internet), pus la guvern în 2020 şef la gestapovistul „Grup de Comunicare Strategică“, închizând mai multe site-uri, în frunte cu publicaţia Justiţiarul, care a dispărut prin dispoziţia MI-ANCOM (Sorin Grindeanu atuncvi), căci de ani buni Justiţiarul dezvăluia la greu afacerile murdare ale lui Iohannis de la Sibiu, în frunte cu foamea lui de case ilegal obţinute.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998