CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Noble si Zuckerman critica traficul de carne vie. Dar tac milc in scandalul secretizarii dosarelor

4 comentarii / 4110 vizualizări / 14 septembrie 2020

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a avertizat azi, la lansarea unei campanii şi a unei platforme online (munca.info) împotriva exploatării prin muncă, că România e principalul furnizori de sclavi pe piața britanică și că e nevoie de transparență pentru prevenirea exploatării respective. Paradoxal, nici Noble, nici ambasadorul SUA. Adrian Zuckerman, implicat și el în acțiune, nu au suflat un cuvînt, însă, despre recentul scandal provocat de decizia ministrului Justiției de a secretiza dosarele traficanților de carne vie.

„Munca forţată face parte, alături de traficul de persoane şi alte fapte penale, din ceea ce Guvernul britanic numeşte sclavie modernă. Combaterea sclaviei moderne este o prioritate absolută pentru Guvernul nostru şi sigur pentru Ambasada britanică la Bucureşti, având în vedere că de-a lungul ultimului deceniu România a devenit prima ţară din UE origine pentru victimele identificate în sistemul britanic. Principalele tipuri de exploatare raportate de victimele cu cetăţenie română sunt în primul rând exploatarea prin muncă forţată”, a spus Noble.
Pentru a combate acest fenomen, a subliniat el, este nevoie de „asigurarea transparenţei mediului privat pentru prevenirea exploatării în lanţurile de producţie, îmbunătăţirea sistemului naţional al protecţiei şi creşterea capacităţii autorităţilor de a investiga şi de a judeca”.

Vorbind despre transparență, nici Noble, nici Zuckerman nu au suflat un cuvînt despre scandaloasa decizie luate recent în justiție, de a se secretiza dosarele de trafic de carne vie, pe motiv că se dorește protejarea victimelor, conform explicțaiilor ministrului Cătălin Predoiu.
Decizia a determinat zeci de ONG-uri să protesteze vehement, atrăgînd atenția că secretizarea, de fapt, servește doar traficanților, nu victimelor și cerînd revenirea asupra deciziei. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. interesanta, in modesta mea opinie, este lejeritatea cu care fapta penala de „trafic de persoane” (art. 210 cod penal condamna aceasta fapta cu inchisoare de la 3 la 10 ani) este ‘asimilata’ (mediatic) faptei penale de „supunere la munca fortata sau obligatorie” (art. 212 cod penal condamna aceasta fapta cu inchisoarea de la 1 la 3 ani)…

    sau este, cumva, vreun dibaci P.R. al stimabililor ambasadori, preluat de stimabila mass-media, la adresa unor oribile perversiuni la care insusi guvernul/ministrul justitiei supune legea penala (atata cata e ea si atat cat se aplica ea in aceasta tara) in beneficiul evident al lanturilor de infractori care au ‘armate’ de prostituate romance in toata europa si acum, iata, beneficiaza de servicii juridice de inalta calitate din partea chiar a pelticului ministru al justitiei???

    • Știți cumva vreun serviciu secret care ar fi capabil să întrețină astfel de lanțuri de infractori?

  2. Santem bataia de joc a Europei pur si simplu! Sclavia moderna cum o numesc ei a ajuns la cote maxime ! Cum sa nu stie ambasadele ? Nimic nu merge in tara asta sa nu stie serviciile !Exclus ! Se stie f.bine ca traficul de persoane-cat si supunerea la munca fortata se pedepseste cu inchisoare ! Nimeni nu zice nimic ,cum spune-ti tac malc ! Multumesc ca m-ati ascultat d-le BOGDAN !

  3. […] portal publică, pe data de 14 septembrie, un material în care ambasadorii Marii Britanii și Statelor Unite ale Americii sunt acuzați că ar atrage […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998